Восени в хід йдуть гарячі та пряні напої, які з настанням холодів зігрівають і тіло, і душу. Медовий кисіль із сухофруктами посідає топ місце у списку таких напоїв.

Це не тільки смачний, але ще й дуже корисний напій завдяки меду та сухофруктам. Також його можна подавати діткам, але варто пам'ятати, що мед – це алерген. Рецепт максимально простий, тому з ним впорається кожен.

Сухофрукти, фото vpuzo
Сухофрукти, фото vpuzo

Які інгредієнти знадобляться:

  • Курага 150 гр.
  • Чорнослив 150 гр.
  • Фініки 150 гр.
  • Родзинки 150 гр.
  • Вода 3 л.
  • Крохмаль картопляний 3 ст.л.
  • Мед липовий 2 ст.

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Сухофрукти добре промиваємо. З фініків видаляємо кісточки, перекладаємо їх разом із курагою, чорносливом та родзинками в каструлю, в якій варитимемо кисіль.

Сухофрукти заливаємо холодною водою, залишивши трохи, щоб надалі розвести у ній крохмаль. Каструлю ставимо на вогонь, після закипання варимо 20 хвилин на невеликому вогні.

Через вказаний час дістаємо сухофрукти шумівкою. Напій підсолоджуємо медом. Крохмаль розводимо в воді, що залишилася. Тонким цівком вводимо його в каструлю і варимо, постійно помішуючи, 1-2 хвилини після закипання. Подавати можна і в гарячому вигляді, і холодному.

Раніше ми писали про те, що гарбузова "Зебра" під гарячий чай: рецепт найкращого пирога, який рекомендую робити всім

Як повідомляв Знай.ua, рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному

Також портал Знай.ua писав, що ось це справжній зелений борщ: армійський рецепт, який підкорить не одне серце, секрети кухаря