Восени в хід йдуть гарячі та пряні напої, які з настанням холодів зігрівають і тіло, і душу. Медовий кисіль із сухофруктами посідає топ місце у списку таких напоїв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе не тільки смачний, але ще й дуже корисний напій завдяки меду та сухофруктам. Також його можна подавати діткам, але варто пам'ятати, що мед – це алерген. Рецепт максимально простий, тому з ним впорається кожен.
Які інгредієнти знадобляться:
- Курага 150 гр.
- Чорнослив 150 гр.
- Фініки 150 гр.
- Родзинки 150 гр.
- Вода 3 л.
- Крохмаль картопляний 3 ст.л.
- Мед липовий 2 ст.
Процес приготування:
Сухофрукти добре промиваємо. З фініків видаляємо кісточки, перекладаємо їх разом із курагою, чорносливом та родзинками в каструлю, в якій варитимемо кисіль.
Сухофрукти заливаємо холодною водою, залишивши трохи, щоб надалі розвести у ній крохмаль. Каструлю ставимо на вогонь, після закипання варимо 20 хвилин на невеликому вогні.
Через вказаний час дістаємо сухофрукти шумівкою. Напій підсолоджуємо медом. Крохмаль розводимо в воді, що залишилася. Тонким цівком вводимо його в каструлю і варимо, постійно помішуючи, 1-2 хвилини після закипання. Подавати можна і в гарячому вигляді, і холодному.
Раніше ми писали про те, що гарбузова "Зебра" під гарячий чай: рецепт найкращого пирога, який рекомендую робити всім
Як повідомляв Знай.ua, рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному
Також портал Знай.ua писав, що ось це справжній зелений борщ: армійський рецепт, який підкорить не одне серце, секрети кухаря