Малосольний оселедець одна з найулюбленіших закусок на столі українців. Її можна легко придбати у готовому вигляді, проте найсмачніша рибка – це та, яка приготована власними руками.

Так ви точно будете впевнені у її свіжості і безпеці, адже ми ніколи не знаємо, скільки оселедець пролежав на полицях супермаркетів та як засолювався.

Оселедець. Фото Instagram
Оселедець. Фото Instagram

Рецептом смачного маринованого оселедця з яблучним оцтом та цибулею поділилась кулінар Оксана на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
  • Оселедець – 550 г
  • Вода – 80-100 мл
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Яблучний оцет – 40-50 мл
  • Олія нерафінована соняшникова – 40-50 мл
  • Сіль – 1,5-2,5 чаю. ложки (я люблю дуже солону, тому даю 2,5, любите менше солону – давайте 1,5)
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 4-6 шт.
  • Перець запашний – 1 шт.

Спосіб приготування:

Рибу помийте під проточною водою, відріжте голову і хвіст, видаліть все нутрощі і помийте ще раз рибу. Розділіть на філе та видаліть кістки.

Оселедець. Фото Instagram
Оселедець. Фото Instagram

Цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Маринад: змішайте воду з сіллю, цукром, перцем та лавровим листком, доведіть до кипіння і потім повністю остудіть. Змішайте холодний маринад з олією та яблучним оцтом.

Оселедець. Фото Instagram
Оселедець. Фото Instagram

Оселедець. Фото Instagram
Оселедець. Фото Instagram

У скляний посуд викладіть шарами оселедець із цибулею, залийте маринадом і залиште на ніч (на добу) у холодильнику під кришкою.

Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.

Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.

Також, у вінегрет та інші осінні салати: рецепт домашнього ароматного оцту, який зробить страву незабутньою