Влітку не хочеться їсти важку і жирну їжу, тому багато хто віддає перевагу легким стравам, зокрема, супам.

Такий холодний суп зможе наситити організм, і в той же час не перевантажити, тому це ідеальний варіант для літа. Крім того, після такого супу не потрібно боятися про зайві кілограми, оскільки суп з кабачків дієтичний.

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 1 літр бульйону (найкраще підійде овочевий або курячий);
  • 3 кабачки;
  • 1 часник;
  • 1 зубчик чеснока;
  • 1 ложка олії (оливкова або соняшникова без запаху);
  • спеції;
  • йогурт чи сметана для подачі.

Як приготувати літній суп:

Цибулю наріжте, часник дуже подрібніть або пропустіть через прес. Обсмажте. Кабачки почистіть і нашаткуйте, потім обсмажте в оливковій олії.

Через 5-7 хвилин в цю каструлю влийте попередньо підготовлений бульйон, перемішайте, додайте обсмажену цибулю з часником та спеціями. Дочекайтеся, поки суп закипить, прикрийте кришкою. Зробіть вогонь мінімальним та варіть 15 хвилин.

Популярні новини зараз
Жителів багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100% "Резерв+" не підтягує дані: коли чекати повістку Астронавт повернувся з космосу і розкрив "брехню", в якій живе Людство Українці зможуть насолодитись світлом: енергетики дають оптимістичний прогноз
Показати ще

Якщо кабачки стали м'якими, занурюваним блендером подрібніть суп до однорідної консистенції. Подавайте охолодженим із натуральним йогуртом та свіжою зеленню.

Суп з кабачків, фото lifehacker
Суп з кабачків, фото lifehacker

Нагадаємо, що 25 хвилин і все, без довгого приготування: рецепт лінивих голубців, який попросить навіть бабуся.

Раніше ми повідомляли, що якщо на квас та кефір немає грошей – набираємо воду в крані, і готуємо окрошку: економний рецепт.

Також стало відомо, що макарони можуть стати чудовим десертом: рецепт запіканки з яблуками.