Чебуреки не назвеш корисною та дієтичною стравою, але відмовити собі в такому гастрономічному задоволенні буває вкрай важко. Іноді балувати себе можна і навіть потрібно.

Цей рецепт дещо відрізняється від традиційного, але в цьому його перевага, тому що на приготування доведеться витратити набагато менше часу. Формувати чебуреки потрібно одразу на сковороді під час обсмажування. Тісто теж незвичайне, тому що частково складається із сезонного кабачка.

Кабачок. Фото: Youtube
Кабачок. Фото: Youtube

Інгредієнти:

  • кабачок - 400 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • молоко - 200 мл
  • борошно пшеничне - 220 г
  • курячий фарш - 350 г
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • приправа до фаршу - за смаком
  • зелень - за смаком
  • олія соняшникова - 200 мл
  • сметана - 100 г

Процес приготування, покроковий рецепт:

  1. Кабачок помийте, обсушіть і натріть на середню тертку. Цибулю очистіть і також натріть. Додайте борошно, яйця, сіль, перець, подрібнену зелень, влийте молоко і ретельно все перемішайте.
  2. Фарш посоліть, поперчіть, всипте спеції та вимішайте.
  3. На розігріту з маслом сковороду влийте ополоник тіста, формуючи круглий коржик. На половину коржика покладіть фарш і смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки.
  4. Накрийте фарш другою половиною коржика і продовжуйте смажити під кришкою до золотистої скориночки.

Чебуреки з кабачків, фото delo-vcusa
Чебуреки з кабачків, фото delo-vcusa

Популярні новини зараз
Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Українців змусять платити за власні заощадження
Показати ще

Нагадаємо, що додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б.

Раніше ми повідомляли, що ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.

Також стало відомо, що за вашим борщем вишикується черга , просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.