Котлетами з різних овочів і круп уже нікого не здивуєш, але варіант з цибулі пробував не кожен. Не варто боятися, що смак чи аромат будуть надто різкими.

Пікантний часник відмінно доповнює цибульні котлети, манка утримує їх форму, а томатний сік робить соковитішими. Деякі люди навіть не зможуть відрізнити їх від м'ясних, настільки схожий на смак. Для приготування знадобляться елементарні продукти і зовсім небагато часу.

Цибулеві котлети, скріншот
Цибулеві котлети, скріншот

Інгредієнти:

  • Цибуля – 0,5 кг.
  • Яйця – 2 шт.
  • Манка - 100 г.
  • Томатний сік – 400мл.
  • Часник – 2 зуби.
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія – для смаження

Як приготувати:

Нарізаємо цибулю дрібним кубиком, але не як через м'ясорубку чи тертку. Додаємо подрібнений часник, манку, яйця, сіль та перець за смаком. Все добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набрякла.

На розігріту сковороду наливаємо олію і формуємо котлетки. Смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Якщо пропорції правильні - котлети відмінно триматимуть форму, тому перевертати їх дуже легко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам виплатять 3000 гривень: хто зможе отримати грошову допомогу Соціальні виплати повністю перекроять: держава платитиме більше, але не всім Дорого і принизливо: експерти назвали, скільки збитків завдають державі ТЦК Виплату пенсії тихенько припинять: у ПФУ попередили про жорстке нововведення
Показати ще

Поки готуються котлети, кілька хвилин прогасимо на сковороді наш томатний сік (замість нього можна взяти соус лечо або інший томатний варіант, який вам більше до вподоби). До готових котлет додаємо томатний сік, закриваємо кришкою і гасимо ще раз на маленькому вогні 15-20 хвилин.

Цибулеві котлети, скріншот
Цибулеві котлети, скріншот

Нагадаємо, що додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б.

Раніше ми повідомляли, що ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.