Якщо ви шукаєте оригінальний і легкий рецепт десерту, то цей варіант молочної халви точно вас здивує. Рецептом поділилася відома блогерка Альбіна у своєму Instagram, а тепер і ви зможете приготувати цей смачний десерт вдома.

Молочна халва нагадує ніжний білий шоколад, і приготувати її зможе навіть новачок. Вам не знадобляться спеціальні інгредієнти чи техніка. Просто зробіть простий сироп і прикрасьте десерт за власним бажанням. Альбіна обрала горіхи, але ви можете використати будь-які інші добавки, які вам до вподоби.

Молочна халва. Фото: скріншот

Інгредієнти для молочної халви:

  • цукор — 300 г
  • вода — 200 г
  • м'яке вершкове масло — 100 г
  • сухе молоко — 200 г

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще
  1. У невеликій каструлі з'єднайте цукор з водою. Нагрівайте на середньому вогні до появи перших бульбашок. Потім варіть сироп на маленькому вогні близько 15−17 хвилин.
  2. Додайте вершкове масло і сухе молоко, постійно помішуючи. Змішувати потрібно дуже швидко, оскільки маса швидко застигає. Якщо ж маса застигла раніше, ніж ви очікували, додайте ще 20−30 г масла і продовжуйте помішувати.
  3. Рівномірно розподіліть масу у форму, застелену харчовою плівкою. Зверху викладіть горіхи або сухофрукти за власним бажанням.
  4. Помістіть форму в холодильник на 2 години для застигання. Після цього розріжте халву на порційні шматочки і подавайте до чаю або кави.

Такий десерт стане чудовим доповненням до вашого чаювання або відмінним подарунком для близьких. Смачного!

Нагадаємо, Закуска на будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць, потрібно всього 15 хвилин

Раніше ми розповідали: Класичні чебуреки більше не захочете, адже ці з кабачком їх затьмарять: рецепт на заздрість усім сусідам

Також, У магазині такого не знайдете: рецепт кисло-солодкого соусу з черешні до м'яса чи сиру