Зефір залишається одним з найулюбленіших ласощів дітей та дорослих. Його повітряна текстура і смак здатні підкорити будь-кого, але куди приємніше самостійно приготувати ці вироби, тим більше з полуниці.

Рецепт полуничного зефіру підказала блогерка Валерія Велігура у Instagram. З приготуванням точно впорається кожен, процеси дуже легкі.

Полуничний зефір, скріншот
Полуничний зефір, скріншот

Інгредієнти на 11 штук:

Для сиропу:

  • 75 г полуничного пюре (200 г полуниці)
  • 140 г цукру
  • 50 мл води
  • 5 г агар-агару
  • рожевий барвник (за бажанням)⠀⠀

Для меренги:

Популярні новини зараз
Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня
Показати ще
  • 35 г яєчного білка
  • щіпка лимонної кислоти
  • 35 г цукру ⠀

Для глазурі 200 г шоколаду ⠀

Як приготувати:

Полуницю пробиваємо у блендері. Уварюємо до легкого загущення. До 75 г пюре, що вийшов, додаємо 140 г цукру, воду, агар-агар, барвник і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Трохи зменшуємо вогонь і, помішуючи, тримаємо на плиті 4-5 хвилин. ⠀

Як тільки сироп довели до кипіння - до яєчного білка додаємо лимонну кислоту і починаємо збивати на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипаємо 35 г цукру та збиваємо до піків. Продовжуючи збивати тонким струмком, вливаємо гарячий сироп (104-106 градусів). Після того, як влили весь сироп, збиваємо на максимальній потужності міксера кілька хвилин до легкої загущення.

Полуничний зефір, скріншот
Полуничний зефір, скріншот

Швидко кладемо масу в кондитерський мішок із насадкою та відсаджуємо половинки зефіру на пергамент, як я показую на відео. Залишаємо за кімнатної температури на кілька годин, а краще на ніч.

Розтоплюємо шоколад у мікрохвильовій печі імпульсами по 15 сек або на водяній бані. Занурюємо в нього зефір (попередньо відправити його в морозилку на 1:00), повертаємо на пергамент і ставимо в холодильник до застигання шоколаду.

Нагадаємо, що вам не подобалася пшоняна каша - значить, ви її неправильно готували: рецепт, з яким її полюблять навіть діти.

Раніше ми повідомляли, що така страва не соромно і на свято подавати: рецепт оладок з курячої грудки.