Влітку настає період, коли господині починають робити різні заготівлі, щоб вся родина та гості могли ласувати сезонними продуктами цілий рік.

Мало хто знає, але абрикоси та вишня добре поєднуються, тому компот з них виходить дуже смачним. До того ж для такої заготівлі на зиму знадобиться лише три інгредієнти – свіжі плоди, цукор та вода. Однак пропорції можна змінювати, виходячи з власних переваг та кількості банок.

Абрикоси та вишні, скріншот
Абрикоси та вишні, скріншот

Також слід враховувати, що фрукти дадуть кислинку, тому якщо ви захочете додати ще лимонну кислоту – спробуйте спочатку.

Інгредієнти:

  • Абрикоси 500 г
  • Вишня 200 г

Для сиропу:

  • Вода 1 л
  • Цукор 600 гр

Як приготувати компот, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Усі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови
Показати ще
  1. Закип'ятіть воду, всипте цукор і заважайте, доки він не розчиниться. Потім зніміть готовий сироп із вогню. Абрикоси та вишню ретельно промийте.
  2. Абрикоси акуратно надріжте та видаліть кісточки. З вишень також. Нафаршуйте абрикоси вишнями.
  3. Викладіть абрикоси в літрові банки, залийте гарячим сиропом та накрийте кришками. Поставте банки у велику каструлю із теплою водою, доведіть до кипіння та стерилізуйте 15 хвилин.
  4. Герметично закрийте банки кришками і дайте охолонути за кімнатної температури. Тримайте в темному прохолодному місці.

Компот з абрикосів та вишні, скріншот
Компот з абрикосів та вишні, скріншот

Нагадаємо, що часникові стрілки можна і потрібно готувати: швидкий рецепт зі сметаною, ви здивуєтеся.

Раніше ми повідомляли про ласощі, яким позаздрила б сама Роксолана: приготуйте ніжний десерт - "молочну халву".

Також стало відомо, чим замінити панірувальні сухарі при приготуванні: в магазин бігти не потрібно.