Будь-яка господарка мріє про те, щоб приготувати ідеальний борщ. Борщ – справжнє мистецтво, якому багато хто навчається все життя.

Є кілька секретів, які дозволять вам досягти ідеального смаку.

Український борщ, скріншот: Youtube
Український борщ, скріншот: Youtube

НЕ ТУШКУЙТЕ ВСІ ОВОЧІ РАЗОМ

Часто зустрічаються рецепти, в яких пропонується тушкувати моркву, буряк та цибулю на одній сковороді. Це велика помилка. В результаті замість красивого борщу кольору рубіну на стіл доведеться подавати дивовижний помаранчевий суп. Буряк завжди готується окремо. А ось моркву з цибулею можна сміливо жарити разом.

Заправка для борщу, фото sovkusom
Заправка для борщу, фото sovkusom

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

ТРОХИ ЛИМОНУ

Деякі досягають кислинки за допомогою оцту. Однак компонентом легко зіпсувати страву, якщо влити рідини більше, ніж потрібно. Інші вибирають томатну пасту, але в ній недостатня кількість кислоти. А ось лимон стане ідеальним варіантом.

ЦУКОР

Деякі вважають, що цукор вводять лише для того, щоб нейтралізувати надлишок кислоти. Це помилка. Цукор використовується у борщі для того, щоб зробити смак більш вираженим. Достатньо однієї чайної ложки.

Борщ. Фото: скріншот youtube
Борщ. Фото: скріншот youtube

НЕ варіть зелень

Деякі додають зелень в останній стадії приготування та піддають її термічній обробці протягом декількох хвилин. В результаті трави втрачають свій аромат та привабливий зовнішній вигляд. Краще вводити свіжу зелень у тарілку під час подачі.

Не забудьте про вершкове масло

Найсмачнішим виходить борщ тих кулінарів, які за п'ять хвилин до готовності вводять невеликий брусок вершкового масла. Борщ набуває чарівної текстури та багатого смаку.

Український борщ, фото: Знай.ua
Український борщ, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що кабачки в сметані будуть кращими за гриби: цей рецепт стане вашим коханим на літо.

Раніше ми повідомляли про геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну .

Також у таку спеку охолодить тільки це: освіжаючий напій зі смородини, справжній порятунок.