Кабачкова ікра була популярна завжди, скільки ми пам'ятаємо себе. У неї дуже багато шанувальників. Однак це не єдина смачна страва, яку можна приготувати із сезонного овочу.

Якщо ви хочете урізноманітнити меню, обов'язково приготуйте паштет із кабачків. Він виходить неймовірно ніжним і приємним на смак, а подавати його краще із грінками або у вигляді закуски.

Кабачки. Фото: скриншот Youtube
Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • Кабачки: 2 шт. (600г).
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Кисло-молочний сир: 150 г (або 2 плавлені сирки).
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень кропу: невеликий пучок.

Як приготувати:

Цибулину ріжемо кубиками, обсмажуємо її на олії кілька хвилин. Додаємо натерту моркву, обсмажуємо 5 хвилин, постійно помішуючи. Кабачки ріжемо невеликими кубиками, додаємо до овочів у сковороду і гасимо під закритою кришкою до м'якості. Потім знімаємо кришку та готуємо відкритими ще 5 хвилин.

Перекладаємо нашу овочеву суміш у будь-яку чашу, солимо, перчимо і додаємо кілька зубчиків свіжого часнику. Подрібнюємо все блендером або розминаємо вилкою так, щоб залишилися зовсім невеликі шматочки кабачка.

Популярні новини зараз
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Коли кабачкова маса повністю охолоне, додаємо кисло-молочний сир або два плавлені сирки, в такому випадку їх теж потрібно подрібнити в блендері. Наприкінці додаємо подрібнену зелень.

Кабачковий паштет, фото vpuzo
Кабачковий паштет, фото vpuzo

Нагадаємо, що пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості.

Раніше ми повідомляли про геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну.