Сливові заготовки завжди популярні в осінньо-зимовий період, особливо варення. Відкривши баночку та намазавши на хліб, у поєднанні з чашкою чаю, ви отримаєте чудовий сніданок.

Це повидло має смак, схожий на "Нутеллу", з приємною сливовою кислинкою. Воно чудово пасуватиме до налисників, млинців, оладок та сирників, а також підійде для випічки.

Інгредієнти (на 7 банок по 0,5 л):

  • 3 кг слив
  • 1 кг цукру
  • 2 пакети ванільного цукру
  • 150 г какао-порошку
  • 250 г вершкового масла (82%)

Процес приготування:

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще
  1. Сливи промийте, розріжте та видаліть кісточки. Подрібніть до стану пюре.
  2. Додайте цукор і ретельно перемішайте. Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася. Варіть 40-60 хвилин.
  3. В кінці додайте какао і ванільний цукор, перемішайте до однорідності. Додайте вершкове масло і варіть ще 10 хвилин.
  4. Гаряче варення розлийте у стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.

Щоб отримати ідеальну консистенцію, пюре має бути максимально однорідним. Чим довше варите джем, тим густішим він стає. Важливо використовувати якісне какао для досягнення відмінного смаку. Можна взяти заморожене сливове пюре для приготування. Для гладкої текстури пропустіть плоди через м’ясорубку, щоб уникнути залишків шкірки, які можуть залишитися при подрібненні в блендері.

Рекомендується використовувати сливи сорту "венгерка". За бажанням, можна додати трохи кориці, але не перестарайтеся, щоб не перебити шоколадний смак. Після приготування банки не потрібно вкутувати, достатньо перевернути їх і залишити до повного охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці. Якщо використовуєте капронові кришки, зберігайте в холодильнику.

Нагадаємо, У вас буде найкраще лечо: рецепт трендової консервації на зиму з перців та помідорів

Раніше ми розповідали, що Літо збережеться в кожній банці: як закоснервувати черешню на зиму, рецепт компоту

Також, Навіть десерту не захочуть: закуска з баклажанів, яка випарується зі столу першою