В українських сім'ях люблять готувати розсольник, майже так само сильно, як і борщ. Його рецепт передбачає обов'язкове додавання огірків та розсолу, а порізані порції можна приготувати заздалегідь.

Зараз саме час зробити заготівлю для розсольника, оскільки ціни на огірки суттєво знизилися, а в багатьох вистачає свого врожаю. Готується вона дуже просто. Взимку вам залишиться тільки відкрити баночку і додати до супу, можна навіть у вінегрет.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • огірки – близько 1 кг
  • цибуля - 4 шт
  • рослинна олія - ​​50 мл
  • цукор - 60 гр
  • сіль - 30 г
  • оцет - 40 мл
  • часник - 3 зубчики
  • води

Процес приготування:

Очищаємо, нарізаємо огірки кубиками по 5 міліметрів, має вийти приблизно 800 грамів готової огіркової нарізки. 4 середні цибулини очищаємо і нарізаємо на четвертини, зубчики часнику подрібнюємо.

Змішуємо огірки, цибулю та часник. Додаємо цукор, сіль, оцет та олію. Суміш перемішуємо ложкою та ставимо в холодильник на ніч. На ранок огірки дадуть сік і повністю поринуть у розсіл. Далі виливаємо суміш у каструлю для варіння і кип'ятимо вміст рівно 5 хвилин.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

У цей час простерилізуйте банки. Гарячу заготовку розлийте у підготовлену тару. Найкраще використовувати баночки невеликого об'єму, бажано навіть менше 500 грам. Заготівля для розсольника закривається стерильними кришками та закручується. Після чого накриваємо її теплою ковдрою на добу, а потім прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

Заготівля для розсольника, фото suseky
Заготівля для розсольника, фото suseky

Нагадаємо, навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси.

Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.