Молоді огірочки завжди активно йдуть у закатки, а ось з переспілими часто виникають питання. Однак не варто довго ламати голову, приступайте до приготування закуски на зиму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОгірки, що переросли, вже жорсткіші і менш хрусткі, але для закуски цілком пригодяться. Рецепт максимально простий. Їм поділилася кулінарна блогерка на своєму Youtube- каналі.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг;
- Цибуля – 300 гр;
- Морква – 300 г;
- Солодкий перець – 300 г;
- Помідори – 300 г;
- Томатна паста - 60 гр. (1 ст. л. з гіркою);
- Часник – 2-3 зубчики;
- Рафінована соняшникова олія – 70 мл;
- Сіль – 20 гр. (1 ст. л. без гірки);
- Цукор - 40 гр. (2 ст. л. без гірки);
- Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
- Оцет 9% – 15 мл (1 неповна ст. л.).
Приготування:
- Почніть з очищення огірків від шкірки і великого насіння. Потім наріжте дрібними кубиками. Також поріжте цибулю, а моркву натріть на тертці;
- Приготуйте огірки, присоливши їх трішки і залишивши, щоб пустили сік. Потім видавіть зайву рідину, відкинувши на сито на 15-20 хвилин;
- Солодкий перець та помідор пропустіть через м'ясорубку. Додайте до цієї суміші томатну пасту;
- Підсмажте цибулю та морквину на олії. Додати огірки. Тойте на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин;
- Потім влийте томатно-перцевий соус, додайте сіль та цукор. Втомлюйте ще 30 хвилин, поки ікра не досягне бажаної густоти. За 5 хвилин до готовності додайте часник, спеції, оцет та продовжуйте гасити ще 5 хвилин;
- Розлийте ікру у гарячі стерилізовані банки, закрийте кришками та зберігайте до зими.
Нагадаємо, що швидко, смачно і по-літньому: рецепт абрикосової бабки, яка краща за класичну.
Раніше ми повідомляли, що такі кабачки не набридли ніколи: рецепт запечених овочів у сметані.