Молоді огірочки завжди активно йдуть у закатки, а ось з переспілими часто виникають питання. Однак не варто довго ламати голову, приступайте до приготування закуски на зиму.

Огірки, що переросли, вже жорсткіші і менш хрусткі, але для закуски цілком пригодяться. Рецепт максимально простий. Їм поділилася кулінарна блогерка на своєму Youtube- каналі.

Закуска з огірків, скріншот
Закуска з огірків, скріншот

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг;
  • Цибуля – 300 гр;
  • Морква – 300 г;
  • Солодкий перець – 300 г;
  • Помідори – 300 г;
  • Томатна паста - 60 гр. (1 ст. л. з гіркою);
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Рафінована соняшникова олія – 70 мл;
  • Сіль – 20 гр. (1 ст. л. без гірки);
  • Цукор - 40 гр. (2 ст. л. без гірки);
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
  • Оцет 9% – 15 мл (1 неповна ст. л.).

Приготування:

  1. Почніть з очищення огірків від шкірки і великого насіння. Потім наріжте дрібними кубиками. Також поріжте цибулю, а моркву натріть на тертці;
  2. Приготуйте огірки, присоливши їх трішки і залишивши, щоб пустили сік. Потім видавіть зайву рідину, відкинувши на сито на 15-20 хвилин;
  3. Солодкий перець та помідор пропустіть через м'ясорубку. Додайте до цієї суміші томатну пасту;
  4. Підсмажте цибулю та морквину на олії. Додати огірки. Тойте на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин;
  5. Потім влийте томатно-перцевий соус, додайте сіль та цукор. Втомлюйте ще 30 хвилин, поки ікра не досягне бажаної густоти. За 5 хвилин до готовності додайте часник, спеції, оцет та продовжуйте гасити ще 5 хвилин;
  6. Розлийте ікру у гарячі стерилізовані банки, закрийте кришками та зберігайте до зими.

Закуска з огірків, скріншот
Закуска з огірків, скріншот

Нагадаємо, що швидко, смачно і по-літньому: рецепт абрикосової бабки, яка краща за класичну.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що такі кабачки не набридли ніколи: рецепт запечених овочів у сметані.