Звичайні м'ясні котлети швидко набридають, тому кулінари експериментують. Наприклад, готують страву з овочів та круп, а в даному випадку – з баклажанів та гречки.

Котлетки з баклажанів та гречки не тільки дуже ніжні та смачні, а й корисні. До того ж, рецепт виходить дуже бюджетним.

Котлети з баклажанів та гречки, фото sovkusom
Котлети з баклажанів та гречки, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Гречка 80 г
  • Баклажан 190 г
  • Болгарський перець 90 г
  • Цибуля 130 г
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 4 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сушений базилік 1 ч. л.
  • Соняшникова олія 4 ст. л.

Як приготувати:

Гречану крупу промийте, залийте водою і доведіть до кипіння. Потім посоліть і варіть 15 хвилин на невеликому вогні до готовності, дайте охолонути.

Очистіть баклажан, цибулю, часник та солодкий перець. Баклажан наріжте кружальцями, цибулю та перець — дрібними кубиками, часник подрібніть під пресом. У сковороді розігрійте 2 ст. л. олії, викладіть шматочки баклажанів і протягом 5 хвилин смажте на середньому вогні.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Викладіть готові шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб увібралося масло. Цибулю відправте в сковороду, що звільнилася, обсмажте на середньому вогні до м'якості, 3–5 хвилин. У мисці з'єднайте гречану кашу, що охолола, і всі овочі. Подрібніть занурювальним блендером до однорідності. До гречано-овочевої маси додайте яйце, сухарі, сушений базилік та 0,5 ч. л. солі. Ретельно перемішайте. Дайте масі постояти ще 5-10 хвилин.

Потім вологими руками сформуйте дрібні котлети. Паралельно в сковороді розігрійте масло, що залишилося, викладіть котлети. Смажте заготовки на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин.

Котлети з баклажанів та гречки, фото sovkusom
Котлети з баклажанів та гречки, фото sovkusom

Нагадаємо, що найкраща консервація для огірків , які перезріли: рецепт найсмачнішої ікри у вашому житті.

Раніше ми повідомляли, що більше ніколи не купуватимете в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир із несподіваного інгредієнта.