Коли настає сезон фруктів та ягід, ми часто забуваємо про існування аличі, але дарма. Вона дуже смачна та корисна, а варення з цих маленьких плодів виходить просто чудовим.

Це досить незвичайний рецепт варення з аличі, тому що до нього входить червоне вино та розмарин. Ці два інгредієнти надають дуже цікавий смак та аромат домашньої консервації.

Варення з аличі, скріншот
Варення з аличі, скріншот

Інгредієнти:

  • Вишня 3 кг
  • Вино червоне 0.75 л
  • Розмарин, гілочка 6 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Цукор 1 кг

Спосіб приготування:

Аличу вимийте, видаліть плодоніжки і покладіть цілі плоди з кісточкою у велику каструлю. Налийте міцне червоне вино (кьянті, піно нуар), додайте нарізаний кружальцями лимон та стебла розмарину.

Доведіть масу до кипіння, постійно перемішуючи. Варіть близько 10 хвилин, доки алича не стане м'якою. Відкиньте суміш на велике сито та протріть через нього.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Зважте отриманий фруктовий екстракт. Додайте цукор у пропорції 2:1, перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні 4-5 хвилин. Спробуйте варення. Якщо воно добре за смаком і має правильну консистенцію, розлийте по стерилізованих банках, щільно закрийте і дайте охолонути.

Варення з аличі, скріншот
Варення з аличі, скріншот

Нагадаємо, що любитимете більше , ніж помідори: рецепт кисло-солодких баклажанів з перцем.

Раніше ми повідомляли, що м'ясо більше не по кишені: як зробити дуже смачні котлети з баклажанів та гречки, рецепт.

Також більше ніколи не будете купувати в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир з несподіваного інгредієнта.