Магазинні соуси містять у своєму складі багато хімічних домішок та консервантів, які не несуть жодної користі організму.

Ми пропонуємо вам альтернативу з кількох інгредієнтів, яка не тільки збереже ваше здоров'я, але й дасть можливість порадувати ваших близьких смачненьким.

Часниковий соус. Фото Freepik
Часниковий соус. Фото Freepik

СПОСІБ ПЕРШИЙ

Для його приготування не потрібно багато інгредієнтів:

  • 4-5 зубчиків часнику,
  • пучок свіжого та ароматного кропу,
  • 200 г жирної сметани.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

За бажання можна додати трохи солі та меленого чорного перцю.

Спочатку часник потрібно пропустити через прес. Зелень слід вимити, висушити та нарізати. Потім досить усі компоненти просто добре перемішати. У результаті звичайний соус готовий до подачі.

СПОСІБ ДРУГИЙ

Але, якщо хочеться здивувати гостей і домочадців цікавішим соусом до риби чи м'яса, слід скористатися цим рецептом.

Часник, фото з вільних джерел
Часник, фото з вільних джерел

Треба 4 головки часнику загорнути у фольгу і випікати близько півгодини у духовці.

Потім чашу для блендера потрібно покласти цей продукт, але його злегка остудити, а зубчики видавити.

соуси, фото: pixabay
соуси, фото: pixabay

Після цього потрібно додати 100 мл олії, рубану петрушку та кінзу, трохи солі. Як тільки маса стане однорідною, її можна подавати на стіл.

Нагадаємо про голубці без жодного грама м'яса: рецепт, який затьмарить усі інші.

Раніше ми повідомляли, що баклажани гірчити не будуть: як правильно вимочити овочі перед приготуванням.

Також ми повідомляли про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку.