Ця страва дуже схожа на звичні всім пельмені, але у відкритому вигляді. Виходить так само соковито, смачно та ситно. Такі човники з фаршем однозначно вразять рідних та гостей.

Перевага рецепту в тому, що човники готуються на сковороді досить швидко і просто. До того ж також йде овочева подушка.

Човники з фаршем, фото cesmak
Човники з фаршем, фото cesmak

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Яйце: 1 шт.
  • Яловичий фарш: 200 г
  • Вода: 85 мл
  • Цибуля: 2 шт.
  • Болгарський перець: 2 шт.
  • Помідор: 1 шт.
  • Картопля: 4 шт.
  • Томатная паста: 1 ст. л.
  • Соняшникова олія: 50 мл
  • Сіль: за смаком
  • Чорний перець (мелений): за смаком

Процес приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно з 1 ч. л. солі. Зробіть поглиблення в центрі та вбийте яйце. Влийте 85 мл води та замісіть тісто. Залишіть на 10 хвилин під мискою або плівкою.

Очистіть 1 картопля, 1 цибулину та 1 болгарський перець, наріжте дрібними кубиками. Змішайте з фаршем, посоліть і поперчіть. Розігрійте масло і обсмажте цибулю і перець, що залишився, попередньо нарізавши їх на середні шматочки. Додати подрібнений помідор і томатну пасту.

Популярні новини зараз
Банки посилять контроль за рахунками пенсіонерів: кому блокуватимуть картки Гороскоп на тиждень 22-28 грудня для всіх знаків Зодіаку: кінець Козорогів, справи Дів та підвищення Овнів "Пакувати" будуть не тільки ТЦК: експерт розповів, як можуть змінити мобілізацію у 2026 році Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень
Показати ще

Очистіть 3 картоплі і наріжте кружальцями завтовшки 0,5-0,7 см. Викладіть зверху на засмажку, посоліть та зніміть з вогню. Присипте поверхню борошном і розкотіть тісто до товщини 2-3 мм. Виріжте кружечки з допомогою форми діаметром 5-7 див. Викладіть кожний по 1 ст. л. фаршу і сформуйте човники.

Викладіть їх на овочеву подушку. Якщо залишиться фарш, розподіліть його між човниками. Залийте окропом, щоб вода доходила до середини човників. Накрийте кришкою та доведіть до кипіння. Готуйте 15 хвилин на середньому вогні, а потім зменште вогонь до слабкого і тушкуйте ще 15 хвилин. Вимкніть газ, відкрийте кришку та залиште на 10 хвилин.

Човники з фаршем, фото cesmak
Човники з фаршем, фото cesmak

Нагадаємо, що паризький сніданок можна зробити і в Україні: рецепт тостів із яблуками, краще ніж у французьких пекарнях.

Раніше ми повідомляли про козинаки, як у дитинстві, можна приготувати і самостійно: рецепт, з яким все вийде.