Гарячий бульйон – основа багатьох азіатських страв, від китайського "гарячого горщика" до корейського барбекю та японського фондю. Проте, як застерігає шеф-кухар Кенні Леунг із ресторану YAO в Нью-Йорку, додавання солі у киплячий бульйон – серйозна помилка.

За словами експерта, сіль може позбавити бульйон його природного смаку. Натомість краще використовувати місо або інші інгредієнти, які надають страві глибини. В азіатських ресторанах часто подають прозорий бульйон з гострою ноткою, а смак страви вдосконалюють соусами. Це дозволяє насолоджуватися гармонією смаків без додаткової солі- пише Tasting Table.

Як додати смаку без солі?

Для посилення смаку шеф-кухар радить додавати часник, імбир, зелену цибулю, а для гостроти – свіжий або сушений перець чилі, сичуаньський перець чи гочуджан (корейський гострий соус). Такі компоненти надають бульйону солону, кислу чи пікантну нотку без необхідності додавання солі.

Курячий бульйон, скріншот: Youtube
Курячий бульйон, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Херсонка в Канаді впізнала картини свого батька на виставці окупантів під чужим ім'ям: "Ранило до кожної клітиночки" Змусять відмовитись від усіх виплат: українцям готують нові правила соціальної допомоги Київстар оголосив нові правила продовження терміну дії SIM-карт В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Показати ще

Щоб зробити бульйон насиченішим, додавайте моркву, цибулю або сушені гриби шиітаке – вони стануть чудовою основою для бульйону Дасі. Ці інгредієнти не лише підкреслюють смак, але й роблять страву кориснішою.

Соуси – ключ до ідеального смаку

Як зазначає Леунг, важливу роль у смаку "гарячого горщика" відіграють соуси. Соєвий, устричний, соус чилі – усе це дозволяє кожному створити свою ідеальну страву, додаючи смаку м’ясу, овочам та іншим інгредієнтам. Завдяки такому підходу сіль у бульйоні стає зовсім зайвою.

курячий бульйон, фото:patee
курячий бульйон, фото:patee

Дотримуючись порад шеф-кухаря, ви зможете створити гарячий бульйон, який буде насиченим, ароматним і без шкоди для природного смаку. Забудьте про сіль – експериментуйте з натуральними інгредієнтами та соусами, щоб кожна страва стала кулінарним шедевром.

Раніше ми повідомляли, буденний обід перетвориться на свято смаку, звичний гороховий суп на німецький лад з секретним інгредієнтом.

На окрошку більше не поглянете, рецепт літнього супу з малосольними огірками вже підкорює серця- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, залишіть окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить його повністю, рецепт.