Багато хто з нас куштував легендарну страву французької кухні-жюльєн. Принаймні ми так думали.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНасправді це особливий спосіб нарізання овочів, проте на пострадянському просторі страва трансформувалася у гарячу закуску із сирною скоринкою.
Жюльєн у нашому розумінні можна готувати не тільки як повноцінну страву, а й як порційну закуску - у тарталетках. Це дуже зручно для фуршетів чи звичайного застілля, і виходить смачно.
Які інгредієнти потрібні:
- Тарталетки 12 шт.
- Печериці 400 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сметана 150 гр
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Сир твердий 100 г
- Олія соняшникова 30 мл
Процес приготування жюльєну в тарталетках:
Цибулю почистіть і подрібніть. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте подрібнену цибулю до прозорості, близько 5 хвилин. Печериці помийте і наріжте маленькими шматочками. Додайте їх до цибулі і смажте ще 10-15 хвилин, доки рідина не випарується.
Потім додайте борошно і перемішайте. Через кілька хвилин влийте сметану, посоліть і поперчіть. Знову перемішайте. Розкладіть грибну суміш у тарталетки і посипте тертим сиром. Запікати 10 хвилин при температурі 180 °C. Відразу подавайте до столу.
Нагадаємо, що відключать світло на Новий рік і ви згадаєте: рецепт салату "Новинка" із крабовими паличками, для якого не потрібно нічого варити.
Раніше ми повідомляли про сирні палички під футбол чи фільм: рецепт на кефірі, після якого не захочеться нагетсів.