Багато хто з нас куштував легендарну страву французької кухні-жюльєн. Принаймні ми так думали.

Насправді це особливий спосіб нарізання овочів, проте на пострадянському просторі страва трансформувалася у гарячу закуску із сирною скоринкою.

Жульєн у картопляних горщиках, кадр з відео
Жульєн у картопляних горщиках, кадр з відео

Жюльєн у нашому розумінні можна готувати не тільки як повноцінну страву, а й як порційну закуску - у тарталетках. Це дуже зручно для фуршетів чи звичайного застілля, і виходить смачно.

Які інгредієнти потрібні:

  • Тарталетки 12 шт.
  • Печериці 400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сметана 150 гр
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Сир твердий 100 г
  • Олія соняшникова 30 мл

Процес приготування жюльєну в тарталетках:

Цибулю почистіть і подрібніть. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте подрібнену цибулю до прозорості, близько 5 хвилин. Печериці помийте і наріжте маленькими шматочками. Додайте їх до цибулі і смажте ще 10-15 хвилин, доки рідина не випарується.

Популярні новини зараз
З грудня вже не мобілізують: хто з чоловіків точно не отримає повістку до Нового року Ваш борг зросте, навіть якщо не користуєтеся грошима: клієнти ПриватБанку прокидаються з новими сумами на рахунку Необхідно замінити: Vodafone зробили важливе оголошення для абонентів Працюй або жебракуй: пенсіонерів поставили перед вибором
Показати ще

Потім додайте борошно і перемішайте. Через кілька хвилин влийте сметану, посоліть і поперчіть. Знову перемішайте. Розкладіть грибну суміш у тарталетки і посипте тертим сиром. Запікати 10 хвилин при температурі 180 °C. Відразу подавайте до столу.

Жульєн у тарталетках, кадр youtube
Жульєн у тарталетках, кадр youtube

Нагадаємо, що відключать світло на Новий рік і ви згадаєте: рецепт салату "Новинка" із крабовими паличками, для якого не потрібно нічого варити.

Раніше ми повідомляли про сирні палички під футбол чи фільм: рецепт на кефірі, після якого не захочеться нагетсів.