Люди діляться на два типи - ті, хто обожнює холодець і ті, які здригаються лише від однієї думки про цю страву.

Якщо ви любите цей м'ясний делікатес, спробуйте приготувати його у такому варіанті. Виходить швидше та навіть смачніше.

Ліниве заливне, фото sovkusom
Ліниве заливне, фото sovkusom

Найприємніше, що кулінарам не доведеться витрачати кілька годин, щоб зварити м'ясо як на холодець. Приготування цього лінивого заливного займе всього 30 хвилин, а решту часу - на застигання в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 900 г
  • Желатин 20 г
  • Сіль 1 год. л.
  • Паприка 1 год. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Часник 3 зуб.
  • Вода 50 мл
  • Соняшникова олія на смак

Спосіб приготування:

Ретельно промийте куряче філе. Обсушіть його та дрібно наріжте. Помістіть подрібнене м'ясо у глибоку ємність. Додайте до курки сіль, солодку паприку та чорний мелений перець. Очистити часник. Подрібніть його за допомогою пресу. Додайте часник до решти інгредієнтів.

Популярні новини зараз
Українці не підозрюють про наслідки: які пастки приховує "Національний кешбек" Помилка може дорого обійтися: що змінилося у правилах передачі показників лічильників газу Шахраї масово "чистять" картки українців: у ПриватБанку порадили, як врятувати заощадження В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Показати ще

Всипте швидкорозчинний желатин. Ретельно все перемішайте. Влийте воду. Знову добре перемішайте всі інгредієнти до однорідності.

Візьміть силіконову форму. Змастіть її олією. Викладіть у форму м'ясо, утрамбовуючи його. Накрийте фольгою. Відправте курку в розігріту духовку на 40 хвилин при 200 градусах.

Дістаньте форму. Дайте їй трохи охолонути. Потім заберіть м'ясо в холодильник на 6-8 годин. Акуратно витягніть із форми, помістіть його на гарне блюдо і подавайте.

Ліниве заливне, фото sovkusom
Ліниве заливне, фото sovkusom

Нагадаємо про трубочки як у дитинстві і без вафельниці: рецепт, який розбудить спогади.

Раніше ми повідомляли, що цю неймовірну намазку на хліб чомусь усі забули: рецепт паштету з квасолі та сирків.