Приготувати ідеальну смажену яєчню може бути непросто, особливо якщо потрібно її перевертати. Однак засновниця компанії Meags Eggs Меган Вебстер поділилася простим методом, який не лише спрощує процес, але й гарантує чудовий результат без зайвих зусиль.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМетод "кришки"
Меган рекомендує використовувати тепло сковороди для приготування нижньої частини яйця та пар, щоб довести верхню частину до готовності. Завдяки цьому немає потреби перевертати яйця, а ризик їх розбиття зводиться до нуля, пише Express.
Як приготувати:
- Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте трохи оливкової олії.
- Розбийте яйце в сковороду, тримайте його відкритим приблизно хвилину.
- Накрийте сковороду кришкою на 45-60 секунд, щоб білок повністю застиг, а жовток залишався м'яким.
- Для перевірки готовності злегка покрутіть сковороду: якщо жовток коливається, яйце готове.
- Акуратно зніміть яєчню лопаткою та перекладіть на тарілку.
Повторіть ці кроки з другим яйцем, якщо потрібно.
Цей спосіб дозволяє уникнути "гімнастики з яйцями" і спрощує приготування.
"Не потрібно перевертати яйця, а отже, немає ризику пошкодити їх. Результат завжди буде ідеальним"
Тепер ви знаєте, як швидко та без зайвих зусиль готувати яєчню, яка виглядає ідеально та смакує ще краще!
Раніше ми повідомляли, яйця ризикують стати новою валютою: магазини підозрюють у штучному завищенні цін.
Як не використовуючи сіль, зробити бульйон ідеальним: порада від шеф-повара - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, чому чай марний при застуді: лікарі попередили про те, що українці дарма "заливаються".