Гречка – крупа, яка подобається практично кожному – вона є ультракорисною, особливо для тих, хто займається спортом.

Це так званий "український супер-фуд". Однак потрібно вміти отримувати з неї максимум користі. А це вийде, якщо правильно поєднувати гречку з іншими продуктами, про що розповіла дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Гречка, рецепт, фото: Знай.ua
Гречка, рецепт, фото: Знай.ua

"Гречева крупа не містить усіх незамінних амінокислот. Рослинні білки засвоюються гірше за білки м'яса, риби, птиці, яєць, молочних продуктів", - заявляє дієтологиня.

Тваринний білок засвоюється на 95-96%, тоді як рослинний лише на 70 відсотків. Тому варто додавати яйця, рибу, м'ясо птиці, сир. Можна подавати гречку з овочами через концентрацію харчових волокон (природного сорбенту, мінералів, вітамінів). А ще на процесі приготування правильно розраховуйте кількість води, бо вона вбирає всі корисні речовини крупи. На одну склянку гречки потрібно 2,5 склянки води.

Популярні новини зараз
Після рекордного подорожчання Київстар заманює новими тарифами: що змінилось Гороскоп на 20 грудня: що очікувати кожному знаку і як використати момент Гороскоп на 19 грудня: прогноз для всіх знаків, приправлений добрими емоціями Нові вимоги з 1 січня: ПФУ попередив українців
Показати ще

Гречка. Фото: Youtube
Гречка. Фото: Youtube

"З гречаної крупи готують не тільки каші. Гречане борошно використовують у випічці, щоб замінити пшеничне борошно. У гречці немає глютена - це оптимальний варіант для людей, які страждають на його непереносимість", - пояснює експертка.

Нагадаємо про те саме вершкове пиво з Гаррі Поттера: рецепт чарівного напою, який можна і дітям.

Раніше ми повідомляли, що цей секретний інгредієнт зробить ваш Олів'є найсмачнішим: що додають хитрі кулінари, новорічний рецепт.