Зимові вечори – час для затишку, тепла та, звичайно, солодких задоволень. Новий рік на порозі, а значить, настав час дарувати собі магію з кожним ковтком гарячого шоколаду, який зігріє не тільки тіло, а й душу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНадихніться цим рецептом, щоб поринути у атмосферу свята!
Інгредієнти:
- Молоко - 300 мл
- Какао-порошок - 20 г
- Цукор — 70 г
- Кориця – 1 ч.л.
- Молоко – 1 ст.л. (і 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю)
- Гіркий шоколад - 75 г
- Збиті вершки - для прикраси
Приготування:
- У сотейник налийте молоко, додайте цукор, какао та корицю. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. У цей момент аромат почне наповнювати кімнату, створюючи атмосферу справжнього затишку.
- У невеликій чашці змішайте 1 ст. молока з крохмалем, потім акуратно додайте цю суміш гарячу шоколадну масу. Перемішайте, щоб уникнути грудочок.
- Коли шоколадна суміш почне густіти (зазвичай це займає 1-2 хвилини), додайте гіркий шоколад рубаний і продовжуйте помішувати, поки він не розчиниться.
- Перелийте готовий гарячий шоколад у чашку і прикрасьте збитими вершками зверху. Можна додати трохи кориці для додаткового чаклунства.
Цей гарячий шоколад не просто напій, це частина зимової магії, яка створить атмосферу свята в кожному будинку.
Нагадаємо, що можна і на Різдвяний піст, і на святковий стіл: рецепт салату з грибами та маринованими огірками.
Раніше ми повідомляли, що ці 3 страви обов'язково мають бути на новорічному столі: салат, основне та десерт для задобрювання Зеленої Змії.