Зимові вечори – час для затишку, тепла та, звичайно, солодких задоволень. Новий рік на порозі, а значить, настав час дарувати собі магію з кожним ковтком гарячого шоколаду, який зігріє не тільки тіло, а й душу.

Надихніться цим рецептом, щоб поринути у атмосферу свята!

Гарячий шоколад, скріншот: YouTube
Гарячий шоколад, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Молоко - 300 мл
  • Какао-порошок - 20 г
  • Цукор — 70 г
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Молоко – 1 ст.л. (і 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю)
  • Гіркий шоколад - 75 г
  • Збиті вершки - для прикраси

Приготування:

  1. У сотейник налийте молоко, додайте цукор, какао та корицю. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. У цей момент аромат почне наповнювати кімнату, створюючи атмосферу справжнього затишку.
  2. У невеликій чашці змішайте 1 ст. молока з крохмалем, потім акуратно додайте цю суміш гарячу шоколадну масу. Перемішайте, щоб уникнути грудочок.
  3. Коли шоколадна суміш почне густіти (зазвичай це займає 1-2 хвилини), додайте гіркий шоколад рубаний і продовжуйте помішувати, поки він не розчиниться.
  4. Перелийте готовий гарячий шоколад у чашку і прикрасьте збитими вершками зверху. Можна додати трохи кориці для додаткового чаклунства.

Цей гарячий шоколад не просто напій, це частина зимової магії, яка створить атмосферу свята в кожному будинку.

Гарячий шоколад, кадр з відео
Гарячий шоколад, кадр з відео

Популярні новини зараз
"Ощадбанк" заманює пенсіонерів у боргову яму: що роблять працівники відділень Смішна сума: яку "мінімалку" платитимуть пенсіонерам у 2025 році Підстаркуватим призовникам варто готуватись: хто отримає повістку від ТЦК після 50 років Українцям перерахують платіжки за опалення: хто заплатить менше
Показати ще

Нагадаємо, що можна і на Різдвяний піст, і на святковий стіл: рецепт салату з грибами та маринованими огірками.

Раніше ми повідомляли, що ці 3 страви обов'язково мають бути на новорічному столі: салат, основне та десерт для задобрювання Зеленої Змії.