Скумбрія – смачна риба з багатим смаком, що розкривається під час запікання. Також вона дуже корисна, адже містить у своєму складі багато жирів.

Скумрію можна і потрібно вживати у процесі схуднення та давати дітям для повноцінного розвитку.

Запечена скумбрія. Фото Instagram
Запечена скумбрія. Фото Instagram

Як смачно запекти рибку в духовці, щоб вона не була сухою і не втратила свій смак, розповіла фудблогерка Ірина Козачук на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • лимон
  • часник
  • кріп та петрушка
  • сіль
  • чорний мелений перець

Запечена скумбрія. Фото Instagram
Запечена скумбрія. Фото Instagram

Популярні новини зараз
Гроші треба повернути: пенсіонерів змусять віддати частину виплат державі Пенсіонерам додадуть грошей у січні: кому почнуть доплачувати трохи більше 900 грн ТЦК чекають серйозні зміни: "Свавілля недопустиме" Українці у грудні отримають останню пенсію: деталі жорстких обмежень від ПФУ
Показати ще

Спосіб приготування:

Рибу почистити, помити, просушити паперовим рушником. Посолити, поперчити, полити лимонним соком.

Запечена скумбрія. Фото Instagram
Запечена скумбрія. Фото Instagram

Зробити надрізи і вставити в них півкухлі лимона. Зелень потиснути в руках і покласти в рибу. Також укласти тонко нарізані пластинки часнику.

Викласти у форму для запікання. Запікати у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.

Запечена скумбрія. Фото Instagram
Запечена скумбрія. Фото Instagram

Подавати найкраще з відвареним рисом. Полив рибу лимонним соком. Готово! Смачного!

Запечена скумбрія. Фото Instagram
Запечена скумбрія. Фото Instagram

Нагадаємо, що можна і на Різдвяний піст, і на святковий стіл: рецепт салату з грибами та маринованими огірками.

Раніше ми повідомляли, що ці 3 страви обов'язково мають бути на новорічному столі: салат, основне та десерт для задобрювання Зеленої Змії.

Також стало відомо, що плавлений сир можна зробити і вдома: рецепт, з яким і смачніше, і дешевше.