Для приготування улюблених десертів іноді потрібно витрачати багато часу. Тому господині та господарі частіше обирають прості та швидкі рецепти.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний пиріг яблучний, для якого навіть тісто замішувати не знадобиться.

Яблучний пиріг. Фото: скрін
Яблучний пиріг. Фото: скрін

Інгредієнти для приготування:

  • Борошно - 1 склянка
  • Цукор – 1 стакан
  • Яблука – 10 штук або 1,5 кг (краще брати соковиті з кислинкою)
  • Манна крупа – 1 стакан
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сіль – невелика дрібка
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Вершкове масло (заморожене) – 100 грамів

Процес приготування

Спочатку змішайте всі сухі інгредієнти – цукор, борошно, ванільний цукор, сіль, розпушувач та манну крупу. Ретельно перемішайте все та розділіть суміш на 4 частини. Потім натріть на великій тертці яблука та розділіть на 3 частини.

Яблучний пиріг. Фото: скрін
Яблучний пиріг. Фото: скрін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам виставлять рахунок: чому доведеться віддавати гроші державі Повістки, відстрочки та облік: що чекає з Нового року З пенсійних карток гроші повертають до бюджету: кличте онуків зі смартфоном Нові правила розшуку ухилянтів: кого знайдуть за лічені дні
Показати ще

Застеліть дно та боки форми для випікання пергаментом. Після цього можна розпочинати формування пирога. На дно рівномірно викладіть 1 частину сухих інгредієнтів, після чого на верх покладіть 1 частину натертих яблук. Чергуйте шари, доки не закінчаться всі частини. Якщо яблука пустили сік – додайте їх у пиріг. Перед тим, як поставити пиріг у духовку, натріть зверху заморожене вершкове масло.

Яблучний пиріг. Фото: скрін
Яблучний пиріг. Фото: скрін

Запікати потрібно протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів до золотистої скоринки.

Нагадаємо про пісні чебуреки, в яких ви не помітите відсутність м'яса: рецепт із печерицями.

Раніше ми повідомляли про секрет ідеальних крилець: аромат, хрускіт та медово-гірчичний соус, рецепт.

Також стало відомо, що таку смачну скумбрію ви ще ніде не їли: рецепт ароматної рибки просто.