"Пташине молоко" – досить популярний десерт, що традиційно готується у вигляді бісквітного торта. Однак, щоб його приготувати, можна не "танцювати з бубном" навколо бісквіту, а зробити його на основі желе.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТак він матиме меншу калорійність і не зможе нашкодити вашій фігурі.
Таким варіантом приготування тортика поділилася фудблогерка Марічка Репецька на своїй сторінці Instagram.
Необхідні інгредієнти:
Білий шар:
- 25 грам желатину+100 мл теплої води
- 400 грам сметани
- 3-4 ст. л. какао півсклянки цукру
- 400 мл молока
- 25 грам желатину+100 мл теплої води
- півсклянки цукру
Шоколадний шар:
- 25 г желатину+100 мл теплої води
- 400 мл молока
- півсклянки цукру
- 3-4 ст. л. какао
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо білий шар.
До теплої води додамо желатин, перемішуємо, відставляємо на 10 хв. Сметану змішуємо із цукром.
Ставимо желатин у мікрохвильову піч на 30 сек. перемішуємо, з'єднуємо зі сметаною із цукром, перемішуємо до повного розчинення цукру. Заливаємо у форму, ставимо в холодильник до застигання.
Готуємо шоколадний шар.
До теплої води додаємо желатин, перемішуємо, відставляємо на 10 хв. Молоко змішуємо з цукром та просіяним какао.
Ставимо желатин у мікрохвильову піч на 30 сек. перемішуємо, з'єднуємо з молоком із цукром та какао. Перемішуємо до повного розчинення цукру та однорідності. Заливаємо у форму поверх застиглого білого шару.
Ставимо в холодильник до застигання. Приємного апетиту!
Нагадай про легендарне пісочне печиво з джемом до чаю за 30 хвилин: рецепт, який довго припадав пилом у шафі.
Раніше ми повідомляли, що на хліб більше не класти: рецепт шпротів у лаваші, які прикрасять будь-який стіл.