Французький цибулевий суп — це не просто страва, а справжній символ затишку в холодну пору року. Французький цибулевий суп — це класика французької кухні. Цьому рецепту вже сотні років, але з року в рік його подають в найдорожчих ресторанах світу.

Рецепт опублікували на YouTube каналі Дядя Вова готує вдома.

Для приготування ситного цибулевого супу знадобиться такий набір продуктів:

  • цибуля біла — 500 г;
  • цибуля порей — 500 г;
  • цукор — 1 ч.л.;
  • сіль — 0,5 ч.л.;
  • соєвий соус — 1 ст.л.;
  • хмелі-сунелі — 0,5 ч.л.;
  • паприка мелена — 0,5 ч.л.;
  • приправа з сушеними томатами та часником — 0,5 ч.л.;
  • вершкове масло — 50 г;
  • вино біле сухе — 150 мл;
  • бульйон курячий — 750 мл;
  • сир моцарелла;
  • грінки або хліб.

Продукти для французького цибулевого супу, скрін з YouTube
Продукти для французького цибулевого супу, скрін з YouTube

Оскільки інгредієнти для французького цибулевого супу дуже прості, надзвичайно важливими є технічні нюанси приготування супу, щоб зробити його смачним та наваристим.

Популярні новини зараз
Доплатять 300, 500 чи 1000 гривень: у кого з українців зростуть пенсії вже навесні ПриватБанк встановлює обмеження на картки: неможливо навіть сплатити за комуналку Мобілізація жінок: хто відправиться служити вже найближчим часом До 30 квітня: українців попередили про новий тариф не електрику
Показати ще

Нарізати цибулю кільцями або напівкільцями. Обсмажити на вершковому маслі 3 хвилини. Колір цибулі має стати виразно золотистим, впадаючим в бронз. Ви впізнаєте, що цибуля вже готова по чарівному аромату, з солодкавими, навіть дещо горіховими нотками.

Французький цибулевий суп, скрін з YouTube
Французький цибулевий суп, скрін з YouTube

Додати нарізану цибулю порей, цукор, сіль, спеції, соєвий соус та вино. Роль вина збалансувати солодкість цибулі.

Тушкувати під кришкою на слабкому вогні 10-12 хвилин, періодично помішуючи. Це потрібно, щоб смак цибулевого супу сконцентрувався, консистенція його стала густішою, а цибуля добряче розм'якла, можна сказати, розварилась.

Перекласти в каструлю або сотейник, додати смачний наваристий бульйон. Це може бути курячий або яловичий бульйон.

Довести до кипіння, варити 5 хвилин.

Розкласти суп порційно, посипати сиром. Для кращого результату покласти грінки перед сиром, хоча не всі полюбляють м'який розмочений хліб.

І ще трохи про подачу супу до столу. Найбільш поширеним способом, являється накладання цибулевого супу в жаротривкі тарілки, зверху викладається хліб і все посипається сиром та запікається. Можна скористатися також газовим пальником, щоб надати сиру золотистої скоринки.

Нагадаємо, всього один продукт виправить пересолений суп.

Крім того, Знай.ua повідомляв, на м'ясній ви більше не подивитеся: рецепт пікантного бурякового паштету з часником.

Також стало відомо, як приготувати салат з капустою та кукурудзою для схуднення.