Звичний жульєн з курки та грибів готується у спеціальних формах. А якщо у вас їх немає, а хочеться здивувати гостей незвичайною подачею.

Тоді страву з легкістю можна запекти у круглих булочках для бургерів, які можна буде з'їсти.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Продукти на 4 булочки:

  • часник - 3 зуб.,
  • шалот – 1 шт.,
  • печериці - 350 г,
  • куряче філе – 400 г,
  • олія - ​​20 г,
  • оливкова олія – 1 ст.л.,
  • мускатний горіх - щіпка,
  • спеції: сіль, перець, приправа до курки – за смаком,
  • вершки 33% - 250-300 мл,
  • сир твердий – 80 г

Спосіб приготування:

Часник дрібно нарізати. Цибулю нарізати тонкими чвертю кільцями. Гриби почистити та порізати на шматочки.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Популярні новини зараз
Вибити справедливу пенсію можна через суд: як діяти, коли виплати менше 5 тисяч гривень Обіцяли роботу з дронами, а потрапив у штурмову роту: письменник розповів про мобілізацію сина Українцям встановили нові умови: кому тепер відмовлять у пільгах на комуналку Манікюр лютого: які дизайни на нігтях зараз у тренді
Показати ще

Куряче філе помити, обсушити та порізати тонкими смужками. У сковороді розігріти олію, додати і розтопити олію.

Викладіть порізані часник і цибулю та обсмажте, періодично помішуючи, до м'якості та прозорості на невеликому вогні. Додати гриби та помішуючи готувати ще 8-9 хв.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Далі викласти порізане м'ясо, додати спеції та смажити ще 5-7 хвилин. Додати вершки. Їх може піти більше чи менше, регулюйте їхню кількість залежно від консистенції.

Потрібно, щоб маса не була надто рідкою, але й не сухою. Протушкувати разом усі кілька хвилин.
Сир натерти на грубу тертку.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

У булочок зрізати верхівку (вона нам знадобиться) і вибрати серединку. Вийде така собі хлібна миска).

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Наповнити кожну 1/4 жульєна, посипати 1/4 сиру, накрити зрізаною верхівкою, як кришечкою і запекти в розігрітій до t180 духовці 10-15 хв, поки сир не розтане.

Приємного апетиту!

Нагадаємо про хрумкі картопляні снеки з сиром замість чіпсів до вечора Ліги Чемпіонів, смачний рецепт.

Раніше ми повідомляли про пухкі та ароматні бублики з маком на кефірі: рецепт ідеальних ласощів для чаю та кави.