У холодні зимові вечори хочеться порадувати себе та близьких смачненьким, проте магазинні тортики мають багато шкідливих добавок.

Є вихід, можна приготувати смачненький тортик із зефіру та фруктів. Його рецептом поділилася фудблогерка Юлія.

Зефірний тортик. Фото Instagram
Зефірний тортик. Фото Instagram

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Зефір – 500 г
  • Банани – 2 шт
  • Ківі – 2 шт.
  • Сметана – 500 гр
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Желатин – 10 г + 30 г води
  • Цукор – 110 гр
  • Вода – 30 г
  • Желатин – 10 г + 30 г води

ПРИГОТУВАННЯ:

Зефір та фрукти нарізаємо на частинки. Желатин замочуємо у воді. Сметану збиваємо із цукровою пудрою. Вливаємо розтоплений желатин (але не гарячий), сметана та желатин мають бути приблизно однаковими темпами. Збиваємо міксером.

Зефірний тортик. Фото Instagram
Зефірний тортик. Фото Instagram

Популярні новини зараз
Водоканал попередив українців: хто віддасть за комуналку більше Тисячі українців під загрозою мобілізації: строк відстрочки несподівано скоротили Українцям можуть анулювати частину боргів за комуналку: кому і за якої умови Пенсіонерам видаватимуть безкоштовні ліки: хто та як може отримати
Показати ще

Викладаємо у форму спочатку зефір, потім фрукти та змащуємо все кремом. Так повторюємо ще раз. Ставимо торт у холодильник на 2-3 години для фіксації.

Желатин замочуємо у воді. У цукор додаємо воду та доводимо до кипіння.

Зефірний тортик. Фото Instagram
Зефірний тортик. Фото Instagram

У мисці з'єднуємо сироп та желатин. Збиваємо міксером до збільшення та загущення маси (можна додати барвник для кольору).

Зефірний тортик. Фото Instagram
Зефірний тортик. Фото Instagram

Знімаємо з торта форму і відразу поливаємо приготовленою масою, оскільки вона швидко загусає. Ставимо холодильник ще приблизно на годину.

Зефірний тортик. Фото Instagram
Зефірний тортик. Фото Instagram

Приємного апетиту!

Нагадаємо, як приготувати хрумку смажену картоплю без олії: секрет методу "3 ложки води".

Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальний зефір удома: смачний рецепт для українців у всьому світі.