Тісто на молоці, вершковому маслі з лимонним соком схоже і на витяжне, і пісочне. Зверху після приготування воно залишиться хрустким, а начинка ніжна, соковита і ароматна.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакий пиріг – найкраща альтернатива магазинним смаколикам.
Тому для приготування закритого пирога з шинкою та картоплею слід підготувати такі інгредієнти:
- Олія вершкове – 100 грамів;
- Молоко – 100мл;
- Лимон – 0,5 штуки;
- Борошно – 260 г;
- Шинка – 320 грамів;
- Картопля -550 грамів;
- Олія оливкова – 30 мл;
- Приправи – до смаку;
- Сіль - щіпка;
- Перець чорний – 1 щіпка.
Для тесту молоко потрібно з'єднати з лимонним соком, перемішуємо та залишаємо на 2 хвилини. Молоко має трохи звернутися. Туди ж додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Порційно вводимо борошно, перемішуємо за допомогою лопатки. Як тільки тісто почне вимішуватись, замішати в кульку, розділити його на 2 рівні частини і залишити.
Шинку та картоплю розрізаємо на слайси. Картопля має бути дуже тонко нарізана. Частину тесту розгортаємо качалкою за розміром форми з урахуванням бортиків і викладаємо на застелену пергаментом форму. На цю частину викладаємо половину картоплі на всій поверхні. За допомогою кулінарної кисті змащуємо картоплю олією та присипаємо травами. Зверху викладаємо шинку і викладаємо новий шар картоплі.
Все це трохи присолити і приправити травами. Іншою частиною тесту слід накрити пиріг і прищепити борти, щоб пиріг вийшов закритим. Духовку слід розігріти на 200 градусів на годину.
Нагадаємо про ніжні медові сендвічі з кремом зі згущеного молока і кокосовою стружкою: швидко, смачно і з любов'ю.
Раніше ми повідомляли, що печиво за 20 хвилин: ароматне, хрумке і без зайвих зусиль такий рецепт сподобається все.