Тісто на молоці, вершковому маслі з лимонним соком схоже і на витяжне, і пісочне. Зверху після приготування воно залишиться хрустким, а начинка ніжна, соковита і ароматна.

Такий пиріг – найкраща альтернатива магазинним смаколикам.

Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін
Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін

Тому для приготування закритого пирога з шинкою та картоплею слід підготувати такі інгредієнти:

  • Олія вершкове – 100 грамів;
  • Молоко – 100мл;
  • Лимон – 0,5 штуки;
  • Борошно – 260 г;
  • Шинка – 320 грамів;
  • Картопля -550 грамів;
  • Олія оливкова – 30 мл;
  • Приправи – до смаку;
  • Сіль - щіпка;
  • Перець чорний – 1 щіпка.

Для тесту молоко потрібно з'єднати з лимонним соком, перемішуємо та залишаємо на 2 хвилини. Молоко має трохи звернутися. Туди ж додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Порційно вводимо борошно, перемішуємо за допомогою лопатки. Як тільки тісто почне вимішуватись, замішати в кульку, розділити його на 2 рівні частини і залишити.

Популярні новини зараз
Проїзд у громадському транспорті буде безкоштовним для всіх: де запровадять нові правила Повістки надсилатимуть щомісяця? Адвокат відповів, як знятися з розшуку ТЦК Українцям нарахують доплати до пенсії: список отримувачів великий На пенсійну карту гроші більше не прийдуть : хто залишиться без соцзабезпечення
Показати ще

Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін
Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін

Шинку та картоплю розрізаємо на слайси. Картопля має бути дуже тонко нарізана. Частину тесту розгортаємо качалкою за розміром форми з урахуванням бортиків і викладаємо на застелену пергаментом форму. На цю частину викладаємо половину картоплі на всій поверхні. За допомогою кулінарної кисті змащуємо картоплю олією та присипаємо травами. Зверху викладаємо шинку і викладаємо новий шар картоплі.

Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін
Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін

Все це трохи присолити і приправити травами. Іншою частиною тесту слід накрити пиріг і прищепити борти, щоб пиріг вийшов закритим. Духовку слід розігріти на 200 градусів на годину.

Нагадаємо про ніжні медові сендвічі з кремом зі згущеного молока і кокосовою стружкою: швидко, смачно і з любов'ю.

Раніше ми повідомляли, що печиво за 20 хвилин: ароматне, хрумке і без зайвих зусиль такий рецепт сподобається все.