Варіння макаронів може здатися елементарним процесом, але для тих, хто хоче досягти ідеальної текстури, є чимало нюансів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРізниця між ідеально звареними спагетті та м'якими черепашками, наприклад, може бути колосальною. Адже саме від часу та пропорцій залежить, як вони відчуватимуться на зубах.
Правильні пропорції це перший крок до успіху. Формула 1000/1000/10: на 100 г пасти потрібно використовувати літр води і 10 г солі. Ці параметри забезпечать потрібну консистенцію та смак. Також важливо пам'ятати, що кришку при варінні не варто накривати — так не лише запобігне википанню води, а й макарони збережуть свою текстуру.
Час варіння завжди залежить від форми пасти та вказівок виробника. Тому, якщо у вас є упаковка, краще ознайомитись з її рекомендаціями. Але якщо інструкції немає під рукою або вона втрачена, можна орієнтуватися на усереднені значення стану "аль-денте", тобто пасти, яка злегка тягнеться при укусі.
Щоб досягти ідеальної текстури, іноді варто додати 10–15% часу, якщо паста призначена для дітей або для тих, хто віддає перевагу більш м'якій текстурі. Наприклад, спагетті потрібно варити 8 хвилин, а от черепашки конкільє – 10 хвилин.
Якщо ви готуєте фарфалле, їх достатньо варити 8 хвилин, а фузиллі — 11 хвилин, щоб вони залишилися пружними. Пенне досягають стану «аль-денте» за 10 хвилин, тоді як фетучині та лінгвіні достатньо варити 8 хвилин.
Не забудьте про ширші пасти, як тальятелле та паппарделле: їх краще варити 8 хвилин, а рифлені маккероні готові за 7 хвилин. Дуже тонкі макарони, як капелоні, стають ідеальними лише за 3 хвилини.
Нагадаємо про пиріг із залишків: як перетворити гречку та картоплю на кулінарний шедевр, рецепт смачного пирога .
Раніше ми повідомляли про картопляний пиріг як у бабусі: швидко, ситно та по-домашньому смачно, рецепт.