Три роки тому пішла з життя королева Великобританії Єлизавета ІІ, яка прославилася не лише своєю мудрістю та принциповістю, а й любов'ю до смачної їжі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗокрема, Її Величність дуже любила солодку і з нетерпінням чекала настання Масляної – тижня перед Великим Постом, коли можна було побалувати себе улюбленими стравами.
Як повідомляє видання Mirror з посиланням на королівських кухарів, у цей час придворні майстри готували для Єлизавети II різні млинці з додаванням особливих інгредієнтів.
Її Величність однаково любила як солодкі, і солоні варіанти страви. Але більше королеві подобалися млинці з додаванням особливої горіхової олії – beurre Noisette. Звичайно, зараз Масляна вже пройшла і триває Великий піст, але чому б не порадувати себе на Великдень чи після неї?
Для приготування горіхової олії повільно розтоплюють вершкове масло на невеликому вогні до випаровування рідини. Коли буде утворена золотиста скоринка, її потрібно підігріти аж до стану шкварки. Після охолодження олія набуває горіхових ноток у смаку і чудово доповнює солодкі страви.
Королева Єлизавета так любила цей смак, що придворні кухарі додавали beurre Noisette практично до кожної партії млинців, якими вона пригощалася на Масляну.
За оригінальним рецептом для млинців береться 250 мл молока, один жовток, 2 курячі яйця, 40 г вершкового масла, 125 г борошна та 30 г цукру. У борошно, цукор і сіль поступово втручаються яйця, а до однорідної маси, що утворилася, додається молоко і підсмажене на малому вогні горіхове масло. Виходить чудове пишне тісто, яке слід ретельно обсмажити з обох боків до золотистої скоринки.
Нагадаємо про пиріг із залишків: як перетворити гречку та картоплю на кулінарний шедевр, рецепт смачного пирога.
Раніше ми повідомляли про картопляний пиріг як у бабусі: швидко, ситно та по-домашньому смачно, рецепт.