Здавалося б, кожен українець знає, як приготувати смачний бульйон, адже це одна з найпростіших страв.

Проте, виявляється, багато хто недооцінює важливість одного з ключових інгредієнтів майже кожного супу – цибулі.

Борщ без м'яса, скріншот: YouTube
Борщ без м'яса, скріншот: YouTube

Більшість люблять обсмажувати цибулю на вершковому маслі або олії перед додаванням у блюдо.

Безперечно, додавання підсмаженої цибулі в киплячий бульйон надає йому приємного аромату. Однак останні дослідження показують, що використання підсмаженої цибулі в супах не завжди є найкращим рішенням. Виявляється, більшість людей готують цей овоч неправильно.

Популярні новини зараз
ТЦК не зглянеться на вік і хвороби: чоловікам 50+ масово готують повістки - куди відправлять Гороскоп на сьогодні, 27 квітня: неділя несподіванок, емоційних гойдалок і кармічних уроків ТЦК по новому шукатимуть ухилянтів: де вручать повістку Кому не уникнути візиту до ТЦК: одна помилка може все зірвати
Показати ще

Лікар-дієтолог Башар Ель-Хелоу з Національного науково-дослідного інституту громадської охорони здоров'я PZH-PIB у Варшаві розповів про ризики, пов'язані з додаванням наджареної цибулі в супи. Експерт зазначає, що необхідно приділяти особливу увагу ступеню його обсмажування. Справа в тому, що якщо перетримати цибулю на сковороді і додати в киплячу рідину трохи обвуглені шматочки, у воді почнуть утворюватися небезпечні токсини, зокрема акриламід.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Ряд експериментів на тваринах показали, що акриламід може викликати розвиток серйозних захворювань, включаючи рак. Дієтолог також застеріг, що ця речовина здатна накопичуватися в організмі, порушуючи функціонування нервової системи. Втім, повністю відмовлятися від додавання смаженої цибулі до супів не варто. Фахівець порадив використати безпечніші методи приготування цього овочу.

По-перше, він завжди видаляє ті шматочки цибулі, які підгоріли на сковороді, і лише після цього додає овоч у суп. По-друге, він підсмажує цибулю на сухій сковороді з антипригарним покриттям. І нарешті, за його словами, можна використовувати сковороду-гриль, що дозволяє уникнути обвуглювання цибулі.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Нагадаємо про ледачий хачапурі: смачна сирна насолода за 15 хвилин, рецепт.

Також стало відомо, як лише один трюк зробить ваше пюре як із ресторану.