Торт "Лісовий мох" - це магічне поєднання вологого шпинатного бісквіту, крему з вершків та маскарпоне та шару фруктового желе. Він прикрасить будь-яке свято та стане його справжньою родзинкою.

Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб
Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для коржа:

  • 200 г шпинату;
  • 2 яйця;
  • 1/2 склянки (100 г) цукру;
  • 3 столові ложки (70 г) яблучного пюре;
  • 70 мл олії;
  • 180 г пшеничного борошна;
  • 1,5 чайні ложки ванільного екстракту;
  • 1,5 чайні ложки розпушувача;
  • дрібка солі;

для крему:

Популярні новини зараз
Пенсійну систему докорінно змінять: що це дасть пенсіонерам Готуйтеся, батьки: у МОН пояснили, як встановлюватимуть дати канікул у школах Індексація пенсій: кому зменшать виплати після перерахунку Українці за кордоном можуть втратити пенсії
Показати ще
  • 6 г порошкоподібного желатину (або еквівалентна кількість, достатня для загущення 280 мл рідини);
  • 200 мл жирних вершків (30%);
  • 90 г маскарпоне;
  • 1,5 столові ложки (35 г) цукрової пудри;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;

для шару желе:

  • 1 желе;
  • 170 г малини;
  • 170 г чорниці.

Спосіб приготування

1. Приготуйте шпинатний бісквіт. Ретельно промийте 200 г молодого шпинату та залийте його окропом. Бланшований шпинат швидко промийте холодною водою та відіжміть якомога більше вологи. Додайте 70 г яблучного пюре до шпинату та збийте до однорідної маси.

Влийте два великих яйця в миску та збивайте їх міксером на високій швидкості протягом однієї-двох хвилин до утворення піни. Додайте півсклянки дрібного білого цукру двома-трьома партіями, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Збивайте яйця з цукром до густої та пишної маси.

Додайте до яєць 70 мл олії з нейтральним смаком. Додавайте олію тонкою цівкою, постійно збиваючи вінчиком, доки суміш не стане густою, але водночас рідкою та блискучою.

Додайте збиту суміш шпинату та яблучного пюре в миску разом з 1,5 чайними ложками ванільного екстракту. За допомогою міксера зменште швидкість і збивайте, поки шпинат рівномірно не розподілиться по всій яєчній суміші, надаючи їй гарного зеленого кольору.

Просійте 180 г пшеничного борошна та 1,5 чайні ложки розпушувача безпосередньо в миску. Потім додайте дрібку солі та знову все перемішайте на низькій швидкості, змішуючи лише до повного розчинення борошна та рідини.

Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб
Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб

Вилийте підготовлене тісто у змащену маслом та застелену пергаментним папером форму для випікання форму (діаметром 20 см). Рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні форми, розрівнюючи верх.

Випікайте підготовлений бісквіт у розігрітій до 180 °C духовці з увімкненими верхнім та нижнім нагрівом приблизно 30-35 хвилин або доки зубочистка, вставлена ​​в корж, не вийде чистою. Якщо верх коржа занадто швидко підрум’янюється, його можна накрити алюмінієвою фольгою.

2. Розчиніть один пакетик червоного желе у 400 мл води та залиште на 15 хвилин, щоб трохи охолонув. Після цього часу всипте свіжу чорницю та малину в невелику миску. Залийте желе поверх фруктів, повністю покривши їх желе, та залиште охолоджуватися. Можливо, вам не знадобиться вся рідина. Використання замороженої малини та чорниці замість свіжої значно прискорить процес застигання желе.

3. Вийміть готовий корж з духовки та поставте його на решітку у формі, щоб він трохи охолонув, приблизно на 5 хвилин. Після цього часу вийміть корж з форми. Зніміть папір для випічки та дайте коржу повністю охолонути.

Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб
Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб

Коли бісквіт охолоне, розріжте його приблизно на три чверті висоти довгим ножем. Також гострим ножем зніміть підрум’янену скоринку з боків, щоб побачити зелений колір коржа.

Поверніть основу для торта в рознімну форму або на високий бортик і розподіліть желе, викладаючи зверху фрукти. Рівномірно розподіліть фрукти по всій поверхні. Поставте готовий торт у холодильник, поки желе повністю не застигне.

Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб
Торт «Лісовий мох»: фото скрін Ютуб

4. З попередньо зрізаної верхівки шпинату зробіть крихти, які служитимуть прикрасою.

5. Налийте 4 столові ложки окропу в миску або глечик, додайте 6 г желатину та розчиніть його, енергійно помішуючи. Відставте підготовлений желатин охолоджуватися.

Налийте 200 мл добре охолоджених жирних вершків у миску та додайте 90 г холодного маскарпоне. Підсолодіть вміст миски цукровою пудрою та чайною ложкою ванільної пасти або екстракту. Збийте інгредієнти міксером до густої кремоподібної консистенції.

Додайте дві столові ложки вершків до охолодженого желатину та ретельно перемішайте, щоб уникнути грудочок. Влийте охолоджений желатин до вершків та маскарпоне. Змішайте вміст миски міксером на низькій швидкості.

6. Як тільки желе застигне, дістаньте торт з холодильника та намажте його кремом. Рівномірно розподіліть його по всій поверхні.

Посипте суміш маскарпоне зеленою крихтою, створюючи ілюзію мохового покриву. Викладіть зверху свіжі фрукти. Поставте готовий торт у холодильник на кілька годин, поки крем не застигне.

Коли суміш застигне, одним плавним рухом зріжте желейно-вершкову суміш з краю форми довгим гострим ножем і вийміть корж.

Торт готовий! Звісно, з ним доведеться трохи повозитися, але результат того точно вартий. Цей десерт неодмінно всім сподобається та розлетиться за лічені хвилини.

Раніше портал Знай писав про норвезький торт з безе та мигдалем: смакує на мільйон, а готується дуже просто, рецепт.

Крім того, ми повідомляли про теплий рецепт для осіннього, дощового дня: гарбузовий хліб, що тане в роті.

Також портал інформував про продукти, з якими категорично не можна поєднувати гречану крупу: перевірте, чи не робите ви помилку при приготуванні.