Рецепт шоколадно-кавових мафінів (кексів або капкейків - називати можна так, як вам подобається) виручить, коли хочеться чогось смаічного та солодкого, а бажання возитися з тортом немає. В такому випадку варто приготувати ці пухнасті кекси з вираженим смаком шоколаду.

Виразні нотки кави роблять їх ідеальним десертом для дорослих, хоча й дяти не відмовляться від шматочка.

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для кексів:

Популярні новини зараз
Масштабне підвищення пенсій: чого чекати від індексації у 2026 році У школах та дитсадках з'являться нові уроки: чого навчатимуть та до якого віку Ухилянти матимуть лише два тижні: ТЦК попередили востаннє Без “Петровичів” і “Іванівн”: українські школи переходять на нові правила спілкування
Показати ще
  • 250 мл води;
  • 1 склянка (200 г) цукру;
  • 125 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки (25 г) какао;
  • 2 столові ложки (15 г) розчинної кави;
  • 0,5 чайної ложки харчової соди;
  • 2 склянки (225 г) пшеничного борошна;
  • 1,5 чайні ложки розпушувача;
  • 2 яйця;

для крему:

  • 1,5 плитки (150 г) темного шоколаду;
  • (150 г) вершкового масла;
  • 2 столові ложки (45 г) меду.

Приготування

Приготуйте шоколадний сироп. Налийте воду в каструлю та додайте цукор. Нагрівайте сироп на середньому вогні, постійно помішуючи, доки цукор не розчиниться. Додайте масло, розчинну каву, какао-порошок та харчову соду. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Рідина буде сильно пінитися, тому не залишайте її без нагляду. Коли сироп перестане пінитися, варіть на повільному вогні близько 5 хвилин, доки він трохи не загусне. Відставте шоколадний сироп, щоб він повністю охолонув.

Змішайте борошно та розпушувач.

Просійте борошно та розпушувач в охолоджений шоколадний сироп. Збийте суміш міксером на низькій швидкості. Додайте яйця та перемішуйте до повного поєднання.

Вистеліть форму для мафінів паперовими формочками для кексів. Повністю заповніть формочки тістом.

Випікайте кекси при температурі 180 ° C у режимі "верх та низ" на середній полиці приблизно 20 хвилин.

Тим часом приготуйте крем для прикраси. Розтопіть масло, темний шоколад і мед на водяній бані. Нагрівайте інгредієнти, доки все не з’єднається в однорідну рідину. Дайте крему повністю охолонути.

Помістіть випечені кекси на решітку у формы для випікання приблизно на 5 хвилин, щоб вони трохи охолонули. Після цього вийміть кекси з форми та дайте їм повністю охолонути.

Перекладіть крем у кондитерський мішок та прикрасьте кекси на свій смак.

Все готово! Можна насолоджуватися вишуканим смаком з нотками кави та шоколаду.

Раніше портал Знай писав про травлення, імунітет та запалення: чому краще обрати комбучу замість кави.

Крім того, ми повідомляли про макарошки, які гріють краще за плед: вершково-томатний соус для довгих осінніх вечорів, рецепт.

Також портал інформував про зігріваючий сирний суп з домашньою локшиною: ароматне диво для довгих осінніх вечорів, рецепт.