Що може бути краще за початок дня з ароматних тостів, просочених корицею та ваніллю, з теплою карамеллю з яблук?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей рецепт французьких тостів перетворює звичайний сніданок на маленьке свято смаку.
Інгредієнти:
- Хліб - 4 скибочки
- Молоко - 120 мл
- Яйце - 1 шт.
- Вершкове масло - 30 г
- Кориця - 1/2 ч.л.
- Ваніль (або цукор з ваніллю)
Для яблучної карамелі:
- Яблука - 2 шт.
- Вершкове масло - 30 г
- Цукор — 30 г
- Ваніль
Для подачі: морозиво або вершки
Приготування:
-
Почнемо з яблучної карамелі. Наріжте яблука акуратними кубиками і викладіть їх у сотейник зі шматочком вершкового масла. На повільному вогні додайте цукор та ваніль, помішуючи, доведіть до тягучої, ароматної маси.
Популярні новини заразЕнергетики розповіли, чи вводитимуть аварійні відключення світла під час холодів Нові ліміти на карткові перекази: які обмеження діють і кого стосуються Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярівПоказати ще
Французькі тости, кадр з відео -
Поки яблука карамелізуються, приготуйте заливку для тостів: збийте молоко з яйцем, додайте корицю та ваніль. Кожну скибочку хліба занурюйте в суміш, щоб вона повністю просочилася ароматною рідиною.
-
Розігрійте на сковороді вершкове масло. Обсмажуйте хліб спочатку з одного боку до золотистої скоринки, потім посипте цукром, переверніть і дайте тостам підрум'янитися з іншого боку. Нагрів вибирайте помірний - так цукор красиво карамелізується, не підгоряючи.
-
Подавайте тости з теплою яблучною карамеллю та кулькою морозива чи ніжними вершками – сніданок готовий тішити око та шлунок.
Нагадаємо про теплий картопляний салат: осінній рецепт, з яким хочеться їсти прямо з духовки.
Раніше ми повідомляли про вершковий грибний суп із крутонами: страву для осіннього вечора, яка зігріє не лише шлунок, а й серце.