Що може бути краще за початок дня з ароматних тостів, просочених корицею та ваніллю, з теплою карамеллю з яблук?

Цей рецепт французьких тостів перетворює звичайний сніданок на маленьке свято смаку.

Французькі тости, кадр з відео
Французькі тости, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Хліб - 4 скибочки
  • Молоко - 120 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Кориця - 1/2 ч.л.
  • Ваніль (або цукор з ваніллю)

Для яблучної карамелі:

  • Яблука - 2 шт.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Цукор — 30 г
  • Ваніль

Для подачі: морозиво або вершки

Приготування:

  1. Почнемо з яблучної карамелі. Наріжте яблука акуратними кубиками і викладіть їх у сотейник зі шматочком вершкового масла. На повільному вогні додайте цукор та ваніль, помішуючи, доведіть до тягучої, ароматної маси.

    Популярні новини зараз
    Серед осені знову настане весна: синоптики повідомили, якою погодою здивує листопад Українці платитимуть за доставку газу по-новому: про що варто знати "Київстар" закриває популярний тариф: на який переведуть абонентів автоматично Кабмін запровадив нові правила нарахування пенсій: що буде з радянським стажем
    Показати ще

    Французькі тости, кадр з відео
    Французькі тости, кадр з відео

  2. Поки яблука карамелізуються, приготуйте заливку для тостів: збийте молоко з яйцем, додайте корицю та ваніль. Кожну скибочку хліба занурюйте в суміш, щоб вона повністю просочилася ароматною рідиною.

  3. Розігрійте на сковороді вершкове масло. Обсмажуйте хліб спочатку з одного боку до золотистої скоринки, потім посипте цукром, переверніть і дайте тостам підрум'янитися з іншого боку. Нагрів вибирайте помірний - так цукор красиво карамелізується, не підгоряючи.

  4. Подавайте тости з теплою яблучною карамеллю та кулькою морозива чи ніжними вершками – сніданок готовий тішити око та шлунок.

Французькі тости, кадр з відео
Французькі тости, кадр з відео

Нагадаємо про теплий картопляний салат: осінній рецепт, з яким хочеться їсти прямо з духовки.

Раніше ми повідомляли про вершковий грибний суп із крутонами: страву для осіннього вечора, яка зігріє не лише шлунок, а й серце.