Цей чудовий осінній торт без випічки наповнений двома пухкими шарами баварського крему. Рецепт зовсім простий, а результат справді приголомшливий!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНижній шар має насичений шоколадний смак, верхній – ніжний грушевий, і обидва вони легкі, пухнасті та просто тануть у роті. Глазур має ледь помітний алкогольний натяк, що лише додає характеру цьому десерту.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для шоколадного баварського крему:
- 3 листки желатину (або іншої форми желатину в кількості, рекомендованій для 450 мл рідини);
- 4 яєчних жовтки;
- ½ склянки (100 г) цукру;
- 300 мл молока;
- 1 чайна ложка ванільної пасти;
- 150 г темного шоколаду (мін. 70% какао);
- 300 мл вершків;
для грушевого баварського крему:
- 5 листків желатину (або іншої форми желатину в кількості, рекомендованій для 750 мл рідини);
- 4 яєчних жовтки;
- 3/8 склянки (75 г) цукру;
- 200 мл молока;
- 1 чайна ложка ванільної пасти;
- 1 столова ложка грушевої горілки;
- 150 мл вершків;
- 2 груші (приблизно 150 г після нарізки);
для прикраси:
- 2 листки желатину (або іншої форми желатину в кількості, рекомендованій для 300 мл рідини);
- 125 мл води;
- ¼ склянки (50 г) цукру;
- 1 столова ложка грушевої горілки;
- 2 груші (приблизно 150 г після нарізки);
додатково;
- 150 г довгих бісквітів;
- 70 г круглих бісквітів.
Приготування
1. Приготуйте шоколадний шар. Помістіть 3 листки желатину в миску, наповнену холодною водою, і відставте для замочування. Влийте 4 жовтки у велику миску. Додайте 100 г дрібного білого цукру та збивайте вінчиком до однорідності. Налийте 300 мл молока в каструлю та додайте чайну ложку ванільної пасти. Збийте вінчиком і нагрівайте майже до кипіння. Додайте половину гарячого молока до суміші жовтків і цукру, постійно помішуючи. Як тільки жовтки повністю змішаються, вилийте їх у решту молока в каструлі та знову збийте вінчиком.
Поставте підготовлену основу для пудингу на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, повільно нагрівайте, доки вона не досягне консистенції вершків. Потім зніміть каструлю з вогню та процідіть її вміст через дрібне сито. Додайте до пудингу вичавлені листки желатину та 150 г темного шоколаду. Перемішайте вміст миски та відставте до повного охолодження.
Вистеліть дно рознімної форми діаметром 23 см пергаментним папером і викладіть зверху кругле печиво. Викладіть боки форми довгим печивом, обрізаним такої ж висоти, як і форма.
Коли пудинг повністю охолоне, збийте 300 мл холодних вершків жирністю 36% до утворення стійких піків. Обережно вмішайте збиті вершки в шоколадний пудинг двома партіями за допомогою силіконової лопатки. Повільно перекладіть вершки у підготовлену форму. Поставте деко з печивом та вершками в холодильник приблизно на годину, до повного застигання.
2. Приготуйте грушевий шар. Помістіть 5 листів желатину в миску, наповнену холодною водою, і відставте для замочування. Вилийте 4 жовтки в миску об'ємом 1 літр і додайте 75 г дрібного білого цукру. Злегка збийте вміст миски. Налийте 200 мл молока в каструлю і додайте чайну ложку ванільної пасти. Злегка перемішайте та нагрівайте до гарячого стану, але не до кипіння. Додайте половину гарячого молока до суміші жовтків і цукру, постійно помішуючи. Коли жовтки повністю з'єднаються, вилийте їх у молоко, що залишилося в каструлі, і знову злегка збийте.
Поставте пудинг на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, повільно нагрівайте, доки він не досягне консистенції крему. Потім зніміть каструлю з вогню та процідіть вміст через дрібне сито. Додайте замочений желатин і столову ложку грушевого спирту. Злегка збийте вміст миски до однорідності, потім відставте, щоб він повністю охолонув.
Помийте, очистіть та видаліть серцевину з двох груш середнього розміру. Потім наріжте їх невеликими кубиками розміром один сантиметр.
Налийте 150 мл холодних вершків у миску та збийте їх міксером до утворення стійких піків. Повільно додайте збиті вершки до грушевого пудингу двома партіями. Обережно змішайте вміст миски разом силіконовою лопаткою. Акуратно вилийте половину приготованих вершків на застиглий шоколадний шар. Зверху викладіть нарізані груші. Покрийте фрукти рештою грушевого крему та акуратно рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Поставте торт у холодильник ще на годину.
3. Приготуйте глазур. Помістіть два листки желатину в холодну воду та відставте для замочування. Налийте 125 мл води в невелику каструлю та додайте 50 г цукру. Нагрівайте вміст каструлі, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Коли це станеться, зніміть каструлю з вогню та перелийте вміст у невелику миску. Додайте замочений желатин та столову ложку грушевого спирту до сиропу. Перемішуйте до повного поєднання. Відставте каструлю та глазур охолоджуватися, бажано до тих пір, поки вона не почне трохи густішати.
Помийте та видаліть серцевину з двох груш. Потім наріжте їх тонкими скибочками, товщиною приблизно міліметр. Викладіть скибочки груш поруч на торті, злегка перекриваючи їх. За допомогою пензлика ретельно змастіть прикрашений верх торта глазур'ю. Знову поставте торт у холодильник на 30-60 хвилин, поки глазур не застигне.
Торт готовий, можна заварювати смачний чай та кликати всіх до столу! А якщо приготувати його для свята, то він стане його справжньою прикрасою.
Раніше портал Знай писав про теплий картопляний салат: осінній рецепт, з яким хочеться їсти прямо з духовки.
Крім того, ми повідомляли рецепт гарбузового супу-пюре для затишних вечорів: смак та аромат, який так і манить до столу.
Також портал інформував про плетені булочки з шоколадом: аромат затишку в кожному шматочку, рецепт.