Листопад ще тільки набирає обертів, але вітрини вже сяють гірляндами, торгові центри старанно включають "Jingle Bells", а в повітрі - той лоскоче, ледь солодкуватий запах мандаринів.

І якщо вже свята самі ломляться до хати, то чому б не впустити їх на кухню? Тим більше, що є простий спосіб влаштувати собі маленьке передноворічне диво – спекти ароматні слойки з мандарином.

Слойки з мандарином, кадр з відео
Слойки з мандарином, кадр з відео

Ці крихітні сонячні квадратики — ідеальний варіант для лінивого ранку, вечірнього чаю чи раптового натхнення «хочу щось смачне зараз». Готуються вони швидко, пахнуть так, що сусіди мимоволі уповільнюють крок у під'їзді, а виглядають... наче ви щойно втекли з кулінарних зйомок.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто
  • Сирний сир
  • Мандарини
  • Жовток
  • Тростинний цукор

Приготування:

  1. Підготуйте основу.
    Розморозьте листкове тісто, трохи розкатайте і розріжте на квадрати. У кожному квадраті зробіть по трикутному надрізі з протилежних сторін - це дозволить сформувати акуратні борти, які утримають начинку.

    Популярні новини зараз
    Найсильніші за останні 70 років: наприкінці листопада по Україні можуть вдарити люті морози Найдешевше тепло дають не дрова: як бюджетно нагріти житло, якщо немає світла та газу Стануть непридатними: лічильники електроенергії доведеться замінити Діти просто не витримують: чому школярам важко на уроках
    Показати ще
  2. Додати сонячну начинку.
    На кожен шматочок тіста викладіть сир, зверху — часточки мандарину. Змастіть краї жовтком і посипте тростинним цукром, щоб при випіканні з'явилася карамельна скоринка.

    Слойки з мандарином, кадр з відео
    Слойки з мандарином, кадр з відео

  3. Запікайте до золотистого сяйва.
    Відправте слойки в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. У цей час кухня наповниться тим самим ароматом свята - теплим, цитрусовим, обволікаючим.

І все можна заварювати чай, включати улюблений новорічний фільм і насолоджуватися.

Слойки з мандарином, кадр з відео
Слойки з мандарином, кадр з відео

Нагадаємо про домашнє куряче рагу, від якого не залишиться ні шматочка: ароматне, соковите та з яскравим смаком овочів.

Раніше ми повідомляли про морквяний пиріг, в який закохуєшся з першого шматка: затишок осені в кожній крихті, рецепт.