Цей торт вимагає трохи любові та клопоту, але саме це робить його таким особливим. Макова начинка має неповторний смак та аромат, а вершковий сирний шар просто тане у роті.

Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб
Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для коржа:

  • 2 повні склянки (приблизно 300 г) пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1/2 склянки (100 г) цукру;
  • дрібка солі;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1,5 чайні ложки ванільної пасти;

для начинки з макового насіння:

Популярні новини зараз
В школах пропонують запровадити нові правила: за що суворо каратимуть В українців перевірять житло – прийдуть додому Життя без графіків: в яких областях не вимикатимуть світло та чому Найдешевше тепло дають не дрова: як бюджетно нагріти житло, якщо немає світла та газу
Показати ще
  • 250 г білого маку;
  • 100 г бланшованого мигдалю;
  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г дрібного цукру;
  • 4 яєчних жовтки;
  • аромат мигдалю;
  • 100 г родзинок;
  • 100 г апельсинової цедри;
  • 4 яєчних білки;
  • дрібка солі;

для сирної маси:

  • 150 г вершкового масла;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 4 яєчних жовтки;
  • 1 кг сиру для чізкейку;
  • 1 ванільний пудинг;
  • 4 яєчних білки;
  • дрібка солі;

для глазурі:

  • 150 г темного шоколаду;
  • 150 г жирних вершків (36%).

Приготування

Помістіть 250 г білого маку в дрібне сито та ретельно промийте під проточною водою. Помістіть промите насіння в каструлю та залийте його великою кількістю окропу. Накрийте кришкою та залиште охолоджуватися приблизно на годину.

Всипте 300 г борошна універсального призначення в миску та додайте 100 г дрібного білого цукру, чайну ложку розпушувача та дрібку солі. Злегка збийте сухі інгредієнти вінчиком, доки цукор рівномірно не розподілиться по всьому борошну. Додайте 200 г холодного, нарізаного кубиками вершкового масла. Змішайте жир з борошном за допомогою ножа, формочки для тіста або пальців, доки суміш не стане схожою на мокрий пісок.

Додайте до тіста 1 1/2 чайної ложки ванільної пасти та яйце. Замісіть тісто вручну, спочатку в мисці, поки борошно не вбере всю вологу, а потім на стільниці до однорідної маси. Працюйте швидко, щоб не перегріти олію. Сформуйте з тіста кулю та щільно загорніть у харчову плівку. Поставте тісто в холодильник приблизно на 60 хвилин.

Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб
Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб

Після цього часу вийміть тісто з холодильника та застеліть квадратну форму для випікання розміром 26 см пергаментним папером. Проколіть основу з пісочного тіста виделкою з усіх боків і поставте форму в холодильник приблизно на 15 хвилин. Після цього випікайте тісто в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці, використовуючи функцію "верх-низ", приблизно 10-15 хвилин до легкого золотисто-коричневого кольору.

Злийте мак та відіжміть зайву воду. Потім двічі подрібніть його в кухонному комбайні за допомогою дрібного сита. Після першого подрібнення також подрібніть 100 г мигдалю.

В окремій мисці додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та 50 г цукрової пудри. За допомогою міксера збийте суміш до легкої та пухкої консистенції. Як тільки буде досягнута бажана консистенція, додайте чотири жовтки по одному, повністю перемішавши вміст миски, перш ніж додавати наступний жовток.

Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб
Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб

Додавайте мелений мак та мигдаль по одній столовій ложці, ретельно перемішуючи щоразу перед додаванням наступної порції маку. Всипте невелику кількість мигдалевого ароматизатора в суміш і перемішуйте до рівномірного розподілу. Додайте 100 г родзинок та зацукровані апельсинові цукати. Перемішайте суміш ложкою до рівномірного розподілу.

В окрему, чисту, суху миску вилийте чотири яєчні білки та додайте дрібку солі. Збийте білки міксером до утворення стійких, пухких піків. Почніть на низькій швидкості та поступово збільшуйте швидкість у міру збільшення об’єму білків. Як тільки буде досягнуто бажаної консистенції, додайте білки до макової суміші трьома партіями, обережно перемішуючи вміст миски силіконовою лопаткою.

Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб
Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб

Приготуйте суміш для чізкейку. Помістіть 150 г розм’якшеного вершкового масла в миску та збийте міксером до легкої та пухкої маси. Зменште швидкість міксера до мінімуму та поступово додайте до масла 200 г цукрової пудри. Потім додайте яєчні жовтки.

Додайте один кілограм меленого сиру для чізкейку партіями, змішуючи на низькій швидкості. Після того, як весь сир буде додано, додайте пакет ванільного пудингу без цукру. Збийте його з сирною сумішшю міксером на низькій швидкості, поки порошок рівномірно не розподілиться по всій сирній суміші.

Вилийте чотири яєчні білки в чисту, суху миску та додайте дрібку солі. Збийте їх міксером до утворення стійких піків, поступово збільшуючи потужність міксера в міру збільшення об’єму білків. Додайте підготовлені яєчні білки до сирної суміші трьома партіями. Обережно перемішайте вміст миски силіконовою лопаткою, намагаючись не вибити повітря з білків.

Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб
Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб

Вилийте макову суміш на випечену основу та рівномірно розподіліть її по всій поверхні коржа за допомогою силіконової лопатки. Вилийте сирну суміш на цей шар та рівномірно розподіліть її по всій поверхні.

Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб
Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб

Випікайте чізкейк у розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці, використовуючи режим "верх-низ", протягом 60 хвилин. Після цього вийміть корж з духовки та відкладіть у форму для випікання, щоб він повністю охолонув. Після того, як чізкейк охолоне, поставте його в холодильник на ніч, щоб він повністю застиг.

Наступного дня приготуйте шоколадну глазур. Помістіть 150 г шоколаду 72% щільністю в миску та додайте 150 г вершків 36%. Розігрівайте миску в мікрохвильовій печі приблизно 90 секунд на повній потужності, помішуючи кожні 15-20 секунд, щоб запобігти пригорянню. Відкладіть глазур приблизно на 5 хвилин, щоб вона трохи охолонула. Вилийте шоколадну глазур безпосередньо на торт і рівномірно розподіліть її по всій поверхні за допомогою лопатки. Відкладіть торт ще на годину, щоб глазур застигла.

Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб
Подвійний чізкейк з білим маком: фото скрін Ютуб

Подвійний чізкейк з білим маком готовий! Приготуйте його на Різдво, і він точно зробить свято ще більш чарівним.

Раніше портал Знай писав про рецепт, який створює новорічний настрій: м'які пряники з корицею та медом.

Крім того, ми повідомляли про запечену курку по-каджунськи: вибух кольорів та користі, рецепт.

Також портал інформував про апельсинові бісквітні рулетики з вершками: коли треба смачно та просто, рецепт.