Якщо вам здавалося, що курячі ніжки це нудно, тримайтеся. Цей рецепт перетворює звичайну курку на ту саму персонажку, за яку ви голосували б у кулінарному конкурсі: рум'яна, соковита, що пахне вершками та грибами так, що сусіди почнуть завуальовано цікавитися, що це там у вас на вечерю.

А головне – нічого хитрого. Все просто, чесно і страшенно смачно.

Курячі ніжки у вершковому соусі, кадр з відео
Курячі ніжки у вершковому соусі, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Курячі ніжки - 8 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Печериці - 300-500 г (або будь-які інші гриби, якщо душа просить пригод)
  • Вершки - 200 мл
  • Борошно або крохмаль - 0,5 ст. л.
  • Бульйон - 1 склянка
  • Часник - за смаком
  • Плавлений сир - 1-2 ст. л.
  • Сіль, перець, базилік

Як приготувати цю слабкість на тарілці?

1. Золота скоринка – наше все.
Швидко обсмажуємо курячі ніжки на сильному вогні приблизно 5 хвилин просто до рум'яної скоринки. Не соромтеся посолити. Знімаємо курку, а в тій же сковороді, щоб не втрачати смак, відправляємо цибулю. Обсмажуємо кілька хвилин до м'якого золотистого відтінку.

2. Час грибів.
Додаємо печериці. Смажимо на сильному вогні, поки вони не стануть ароматними та трохи рум'яними. На цьому етапі кухня зазвичай починає пахнути так, що домашні з'являються у дверях просто подивитися.

Популярні новини зараз
Перехід на шестиденку та навчання літом: школярів очікують зміни Пенсія подорожчає часом: на українців 60+ чекає великий перегляд правил вже з 1 січня 2026 року Податкова взялася за власників житла: змусять пояснювати кожну копійку Пенсіонерів будуть рятувати від бідності: як зміниться система виплат
Показати ще

3. Створюємо соус, що робить усю магію.
Змішуємо вершки, склянку бульйону, воду та борошно (або крохмаль), щоб не було грудочок.
Вливаємо суміш у сковороду, зменшуємо вогонь до середнього. Додаємо часник, базилік, сіль, перець та плавлений сир. Він розтане і зробить соус густим, кремовим та непристойно смачним.

Курячі ніжки у вершковому соусі, кадр з відео
Курячі ніжки у вершковому соусі, кадр з відео

4. Фінальний акорд.
Повертаємо курку, заливаємо її соусом і відправляємо у духовку.
Запікаємо при 180°C протягом 15-20 хвилин, поки ніжки повністю не дійдуть і не просочаться вершково-грибним ароматом.

Виходить блюдо, перед яким навіть найсуворіша дієта тихо заплющить очі. Подати можна з картопляним пюре, пастою чи просто з гарним настроєм – все зайде.

Курячі ніжки у вершковому соусі, кадр з відео
Курячі ніжки у вершковому соусі, кадр з відео

Нагадаємо про салатний рулет: прості інгредієнти у незвичайній подачі для святкового столу.

Раніше ми повідомляли про магічний рецепт гарячого шоколаду: зілля, яке перетворює будь-яку зиму на казку.