Усі звикли до солодких сирників із шоколадом, ягодами чи кокосом, але іноді хочеться чогось більш ситного та незвичайного на сніданок.

Для таких випадків чудово підійдуть солоні сирники - ніжні, ароматні та ситні, які не поступаються до смаку своїм солодким побратимам.

Солоні сирники, кадр з відео
Солоні сирники, кадр з відео

Ці сирники із сиром та зеленню можна подавати як самостійну страву або з легким салатом на гарнір. А секрет їхнього особливого смаку — у заливці зі сметани, яєць та сиру, яка робить їх ще соковитішими та апетитнішими.

Інгредієнти:

  • Сир – 350 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Зелень за смаком
  • Мука – 3–4 ст. л.
  • Сіль
  • Рослинна олія для смаження

Для заливки:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 250 г
  • Сир – 80–100 г
  • Зелень
  • Сіль

Приготування:

  1. Змішайте сир, яйце, натертий сир, подрібнену зелень, борошно та сіль до однорідності. Сформуйте сирники і обсмажте їх на олії з обох боків до золотистої скоринки.

    Популярні новини зараз
    Школярам скасували традиційні іспити: як проходитиме вступна кампанія Кого заберуть в армію у січні 2026 року: повний список категорій Українців попередили про посилення мобілізації з 1 січня: ТЦК працюватимуть на 7 локаціях Пенсії перерахують по-новому: кому додадуть майже 2 600 гривень
    Показати ще
  2. Для заливки з'єднайте яйця, сметану, сир та зелень, злегка посоліть. Перекладіть сирники у форму та залийте отриманою сумішшю.

  3. Випікайте при 180°C близько 15 хвилин, поки заливка не підрум'яниться.

Солоні сирники, кадр з відео
Солоні сирники, кадр з відео

Готові сирники порадують вас м'якою текстурою, насиченим сирним смаком та ароматом свіжої зелені. Відмінний спосіб урізноманітнити ранковий раціон і здивувати домашніх незвичайною, але простою стравою!

Солоні сирники, кадр з відео
Солоні сирники, кадр з відео

Нагадаємо, що ці ліниві пиріжки готують без тіста та дріжджів: швидкий рецепт із яйцем, шинкою та сиром.

Раніше ми повідомляли, що навіть сама лінива господиня зможе приготувати: рецепт найсмачнішої святкової буженини.