Чізкейк "Нью-Йорк" з мандаринами - це ідеальне поєднання ніжності та цитрусової свіжості. Основа з пісочного печива приємно хрустка, а сирний шар та соковиті мандарини створюють справжнє свято для смакових рецепторів.

Такий чізкейк ідеально підійде як до затишних сімейних вечорів, так і для святкових застіль, додаючи настрою та радості кожному, хто його скуштує.

Основні інгредієнти для основи:

  • печиво - 300 г;
  • масло - 120 г.

Подрібніть печиво на дрібні шматочки так, як вам подобається (можна руками або за допомогою кухонного комбайна). Змішайте його з розтопленим маслом, щоб отримати липку масу у вигляді крихти.

Чизкейк "Нью-Йорк" з мандаринами: фото скрін рецепту
Чизкейк "Нью-Йорк" з мандаринами: фото скрін рецепту

Популярні новини зараз
В Україні ліквідовуватимуть селища та міста: що відбувається ПФУ перевірить майно та покупки громадян: кому доведеться виживати без субсидії ПриватБанк змінив правила грошових переказів ПриватБанк зобов'язав власників карток пройти важливу процедуру: кого це торкнеться
Показати ще

Візьміть круглу форму діаметром 20-24 см, застелену пергаментним папером. Розподіліть крихту по дну та стінках форми: 2/3 піде на основу, а решта - на бокові частини. Щільно утрамбуйте масу ложкою або склянкою. Поставте форму в морозилку на 20-30 хвилин.

Інгредієнти для сирної маси:

  • творожний сир - 600 г;
  • цукор - 150 г;
  • вершки жирністю 33-36% - 200 мл;
  • яйця - 3 шт.;
  • кукурудзяний крохмаль - 2 ст. ложки (без гірки);
  • екстракт ванілі - 1 ч. ложка;
  • лимонний сік - 1 ст. ложка.

Змішайте сир із цукром до повного розчинення цукру. Додайте вершки та збийте до кремоподібної консистенції. Порційно вводьте яйця, ретельно перемішуючи кожного разу. Потім додайте крохмаль і ванільний екстракт. Завершіть лимонним соком - у вас має вийти ніжна й ароматна маса.

Дістаньте форму з основою з морозилки й викладіть у неї сирну масу, розрівнявши поверхню.

Чизкейк "Нью-Йорк" з мандаринами: фото скрін рецепту
Чизкейк "Нью-Йорк" з мандаринами: фото скрін рецепту

Духовку необхідно підготувати: на самий низ поставте деко з водою для створення пари, а трохи вище заплануйте місце для вашого чізкейку (за умови правильної розміщення форма повинна бути в центрі духовки).

Випікайте при температурі 180°C перші 30 хвилин, не відкриваючи духовку. Потім зменште температуру до 150°C і продовжуйте випікання ще 30 хвилин. Після завершення вимкніть духовку, не відкриваючи її, та залиште чізкейк повністю охолонути всередині.

Далі охолодіть десерт у холодильнику протягом 6-12 годин (але не ставте його у морозилку ).

На фінальному етапі прикрасьте свій шедевр соковитими мандаринами. Ніжний вершковий десерт із класичним смаком, доповненим яскравими цитрусовими нотками мандаринів, стане справжньою прикрасою вашого свята.

Чизкейк "Нью-Йорк" з мандаринами: фото скрін рецепту
Чизкейк "Нью-Йорк" з мандаринами: фото скрін рецепту

Раніше портал Знай писав про легкі й ефектні салати на Новий рік 2026, які з’їдять першими, рецепти.

Також портал повідомляв про імбирно-медовий пряник з варенням: простий рецепт, що дарує передчуття Різдва.

Крім того, ми інформували, як приготувати новорічні "мандаринки": простий рецепт закуски з вау-ефектом, усі його шукають перед 31 грудня.