Унікальне поєднання смаків імбирного пряника щоразу захоплює своєю гармонійністю. Додайте до нього ніжність медово-карамельного звучання, створеного завдяки коричневому цукру, насиченість шоколадної глазурі та легкість, яку забезпечує шар ароматного варення.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУсе це можна приготувати лише за одну годину!
Інгредієнти:
- борошно - 3 склянки (400 г);
- вершкове масло - 200 г;
- мед - 2/3 склянки (200 г);
- коричневий цукор - 1 склянка (200 г);
- молоко - ½ склянки (120 мл);
- яйця - 2 шт.;
- ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
- розпушувач - 2 ч. ложки;
- мелений імбир - 2 ч. ложки;
- кориця - 2 ч. ложки;
- мускатний горіх - 2 ч. ложки;
- мелена гвоздика - 2 ч. ложки;
- мелений запашний перець - 2 ч. ложки;
- сіль - дрібка;
- варення - 100 г;
для глазурі:
- шоколадна плитка - 100 г;
- вершкове масло - 50 г;
- молоко - 50 мл.
Приготування
1. Приготуйте медовий сироп. На слабкому вогні розтопіть вершкове масло, додайте коричневий цукор та мед. Помішуючи, доведіть масу до однорідності. Поступово влийте молоко та додайте ванільний екстракт, потім зніміть з плити і охолодіть протягом 10 хвилин.
2. У мисці змішайте просіяне борошно із спеціями та сіллю. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти вінчиком.
3. До сухих компонентів додайте збиті яйця та, кількома прийомами, охолоджений медовий сироп, постійно вимішуючи тісто до однорідності після кожного додавання сиропу.
4. Отримане тісто акуратно перелийте у попередньо змащену маслом і застелену пергаментом форму розміром 21 х 10 см. Випікайте у духовці, розігрітій до 170 °C, на середньому рівні протягом 60-65 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить чистою, пиріг готовий. Дайте йому трохи охолонути у формі (близько 15 хвилин), а потім викладіть на решітку до повного остигання.
5. Готуємо глазур. У невеликій каструлі підігрійте молоко з вершковим маслом до стану однорідності, не доводячи до кипіння - достатньо нагрівання до виділення пари.
6. Поки суміш ще гаряча, залийте нею подрібнений шоколад і дайте постояти 5 хвилин. Потім ретельно перемішайте вінчиком до отримання гладкої текстури глазурі.
7. Розріжте охолоджений пряник на дві рівні частини по горизонталі. Нижню половину змастіть варенням і накрийте другою частиною пирога. Зверху рівномірно полийте глазур’ю, надавши десерту апетитного вигляду. За бажанням можна додатково прикрасити ласощі.
Десерт готовий до подачі!
Раніше портал Знай писав про рецепт найсмачнішого різдвяного печива на швидку руку.
Також портал повідомляв про медовик з вишнею: торт, який подарує справжню насолоду смаком, рецепт.
Крім того, ми інформували про подвійний чізкейк з білим маком: десерт, який зробить Різдво особливим.