Качка по-пекінськи – традиційна китайська страва, яка ідеально підходить до святкового столу. Майте на увазі, що просто відправитися в магазин і купити першу ліпшу птицю не вийде: вибір ідеальної качки для смаження – цілий ритуал. Повідомляє Clutch.

Для того, щоб ваша качка по пекінськи вийшла соковитою, необхідно з усією відповідальністю підійти до вибору інгредієнтів – основний з них – качка.

Як вибрати правильну качку

Качка обов'язково повинна бути молодою, але вже досить великою. Вона повинна бути великою і м'ясистою, але з нежирною шкіркою. Шкірка має бути злегка жовтуватою і тонкою.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Якщо у вас не вийде придбати качку певної породи, то звертайте увагу на деякі особливості.

Птиця повинна бути свіжою. Краще купувати у знайомих фермерів, яким ви можете довіряти, тільки так ви зможете оцінити м'якість і свіжість м'яса.

Ні в якому разі не купуйте заморожений продукт. Усі пропоновані варіанти з супермаркетів відкиньте відразу. Краще, коли качка куплена не за довго до приготування.

Що потрібно для приготування:

- качка – 2,5-3 кг

- херес або рисове вино – 1/4 склянки

- сіль морська

- мед – 4 ст. л.

- масло кунжутне – 1 ст. л.

- соус соєвий – 5 ст. л.

- імбирний порошок – 1 ст. л.

- перець чорний мелений – 1 ст. л.

- вода – 1 чашка

Покроковий рецепт:

Ретельно качку вимити, обсушити рушником і обрізати зайвий жир з куприка і шиї. Викласти качку на решітку з піддоном.

Приготувати маринад. Для цього в каструлю налити воду, додати нарізаний кружечками корінь імбиру, мед, соєвий соус, рисовий оцет. Маринад довести до кипіння і проварити протягом декількох хвилин. Додати херес в охолоджений маринад.

Промаринувати качку 24 години.

За годину до приготування, вийняти качку з холодильника і залишити при кімнатній температурі. Духовку розігріти до 200 градусів.

Запікати до готовності, щоб шкіра стала рум'яною, а сік, при проколюванні качки, був прозорим. Готову качку залишити відпочити на 30-40 хвилин. Потім нарізати скибочками і подавати з мандариновими коржами, соусом хойсин і кисло-солодким китайським соусом. Приємного апетиту!

Нагадаємо, рецепт ніжною качки з салатом з цитрусових.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт журавлинного соусу буде відмінно доповнювати всі ваші святкові страви.

Також "Знай.uа" писав, рецепт фрітатти з овочами всього за 10 хвилин.