Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 5 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

2 яєчних жовтка

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Показати ще

170 г білого пористого шоколаду

2 яєчних білка

75 г цукру

75 г борошна

мигдальні пластівці за смаком

1 ч. л. розпушувача

1 ст. л. ванільного цукру

100 г сметани

Приготування:

1. Збиваємо жовтки з цукром і ванільним цукром до пишного крему. Далі топимо одну плитку шоколаду на водяній бані. Вливаємо його в жовтковий крем, туди ж відправляємо сметану і ще раз збиваємо.

2. У крем додаємо борошно і розпушувач, перемішуємо ложкою. Білки збиваємо до міцних пикови порційно додаємо в тісто.

3. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Тісто викладаємо у форму, вистелену змазаним маслом і присипаним борошном пергаментом. Випікаємо протягом 45 хвилин.

4. Коли кекс буде готовий робимо покриття. 70 г шоколад розтоплюємо на водяній бані і поливаємо їм кекс. Посипаємо мигдальними пластівцями. Охолоджуємо в холодильнику.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ананасового пирога з коричневим цукром.