Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 5 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

2 яєчних жовтка

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

170 г білого пористого шоколаду

2 яєчних білка

75 г цукру

75 г борошна

мигдальні пластівці за смаком

1 ч. л. розпушувача

1 ст. л. ванільного цукру

100 г сметани

Приготування:

1. Збиваємо жовтки з цукром і ванільним цукром до пишного крему. Далі топимо одну плитку шоколаду на водяній бані. Вливаємо його в жовтковий крем, туди ж відправляємо сметану і ще раз збиваємо.

2. У крем додаємо борошно і розпушувач, перемішуємо ложкою. Білки збиваємо до міцних пикови порційно додаємо в тісто.

3. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Тісто викладаємо у форму, вистелену змазаним маслом і присипаним борошном пергаментом. Випікаємо протягом 45 хвилин.

4. Коли кекс буде готовий робимо покриття. 70 г шоколад розтоплюємо на водяній бані і поливаємо їм кекс. Посипаємо мигдальними пластівцями. Охолоджуємо в холодильнику.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ананасового пирога з коричневим цукром.