Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 8

Інгредієнти:

300 г білої цибулі

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

2 ст. л. курячого жиру

2 склянки перлової крупи

сіль і перець за смаком

950 мл курячого бульйону

Приготування:

1. Велику каструлю наповнюємо водою і кип'ятимо. Додаємо цибулю і опускаємо на 1 хвилину, поки не почне відпадати лушпиння. Нарізаємо кільцями.

2. Розігріваємо жир у великій каструлі на середньому вогні, поки не стане гарячим, але не почне диміти. Додаємо перловку, готуємо, часто помішуючи, поки крупа не потемніє і не стане ароматною. Близько 15-20 хвилин.

3. Додаємо бульйон і цибулю. Доводимо до кипіння. Солимо і перчимо. Накриваємо кришкою і готуємо, поки не стане ніжною, близько 40 хвилин. Якщо вся рідина вбереться, але крупа ще не готова, додаємо кілька ложок води або бульйону. Подаємо гарячим.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт картопляних кульок з м'ясом.