Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

500 г цибулі-порею

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

1 головка часнику

1 головка червоної цибулі

100 мл вершків

100 г вершкового масла

20 мл оливокового масла

200 г сиру грюйєр

500 г дріжджового листкового тіста

1 яйце

сіль за смаком

Приготування:

1. На суміші вершкового і оливокового олії обсмажуємо дрібно нарізану червону цибулю до м'якості. Додаємо до неї дрібно нарубенную білу частину пагонів порею і смажимо на середньому вогні, постояноо помішуючи і стежачи, щоб цибуля не пригорала.

2. Як тільки порей злегка пом'якшиться, додаємо дрібно рубаний часник і продовжуємо смажити, помішуючи.

3. Коли часник вже розм'якшиться, вливаємо до нього вершки і тушкуємо кілька хвилин, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і перемішуємо з тертим сиром. Солимо і перчимо.

4. Поділяємо готове дріжджове листкове тісто на дві частини і розкачуємо обидві в тонкі пластини. Один шар викладаємо на деко, зверху рівномірно розподіляючи суміш цибулі, часнику, сиру. Закриваємо другою половиною тіста. З'єднуємо краї, змащуємо пиріг збитим яйцем і робимо ножем дірки на верхній поверхні. Розігріваємо духовку до 180 градуслв і випікаємо 20-25 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт листкових пиріжків з куркою і сиром.