Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 700 г капусти
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морквина
  • 200 г плоского бекону
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 2 щіпки солі
  • 1 яблуко
  • 1 ст. л. кмину
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1 щіпка майорану
  • 1 ст. л. гірчиці

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

Приготування:

  1. Перед вами рецепт найсмачнішої тушкованої капусти, який дуже просто і легко приготувати в домашніх умовах. Тушкована капуста - це ідеальний варіант страви під час Великого посту або у звичайні дні. Також капусту можна використовувати як закуску на святковому столі. Вегетаріанська тушкована капуста білокачанна на всі випадки життя.
  2. Для приготування тушкованої капусти свіжої нам знадобляться такі прості інгредієнти: свіжа капуста, трохи олії.
  3. Доповнимо ми рецепт оцтом, грибами, овочами. Готуємо покроковий, простий і смачний рецепт капусти разом.
  4. Бекон нарізаємо смужками, скибочками, кубиками, як вам більше подобається. Обсмажуємо його на сковороді або в каструлі з товстим дном, де будете надалі гасити капусту.
  5. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натремо на крупній тертці. Відправляємо все до бекону. Смажимо, перемішуючи, до золотистого кольору цибулі.
  6. Шаткуємо капусту як можна тонше і відправляємо її тушкуватися хвилин 5, періодично помішуючи. Можна додати пару ложок води. Туди ж додаємо дрібно нарізане яблуко (можна зробити пюре).
  7. Додаємо сіль, цукор, майоран (інші сухі трави за смаком), кмин (можна посипати готову страву), оцет або вино, гірчицю. Перемішуємо, робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості капусти, періодично перемішуючи. Готову капусту викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.