Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 4 години 30 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • 150 г житньої закваски
  • сіль за смаком
  • 300 г пшеничного борошна
  • 130 мл води

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приготування:

  1. Сьогодні ми покажемо вам дуже простий рецепт ідеально м'якого бездріжджового хліба. Такий хліб дуже смачний, дієтичний і набагато корисніше звичайного. Все що нам знадобиться для приготування хліба без дріжджів - це закваска, борошно, вода, сіль, і звичайно ж хлібопічка.
  2. Змішуємо закваску з чистою теплою водою і сіллю.
  3. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Коли воно стане м'яким, збираємо його в грудку і накриваємо рушником. Залишаємо відпочити при кімнатній температурі.
  4. Через 30 хвилин розтягуємо тісто в прямокутник на присипаній борошном поверхні. Збираємо краї всередину, формуємо кулю і знову ставимо в тепло.
  5. Ретельно мнемо тісто. Формуємо буханець і робимо один надріз. Ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  6. На дно духовки ставимо невелику ємність з окропом. Виставляємо нагрівання на 240 градусів. Закриваємо духовку і чекаємо 10 хвилин. Окріп відразу почне давати пар. Саме він нам і потрібен. Після зазначеного часу дістаємо ємність з водою, і відразу ж ставимо в шафу деко з хлібом. Випікаємо 10 хвилин при температурі 240 градусів. Далі зменшуємо нагрівання до 210 градусів і випікаємо ще 10 хвилин. На останньому етапі хліб готується 10–15 хвилин при температурі 180 градусів. Загалом час випікання становить 30–35 хвилин.