Відомий український кулінар Євген Клопотенко розкрив українцям, зачиненим на карантин, секрет гастрономічного щастя. Про це він написав допис на своїй сторінці в Іnstagram і зняв відповідне відео.

ІНГРЕДІЄНТИ для приготування Пирога Тертого
Для тіста:
•420 г Борошно
•200 г Масло вершкове
•10 г Цукор ванільний
•2 шт. Яйця
•10 г Розпушувач
•250 г Цукор
1 щіпка Сіль

Для начинки на тертий пиріг:
•400 г смородина Чорна (або інший ягоди, можна заморозку)
•200 г Цукор
•5 гілочок Базилік (фіолетовий)

"Спочатку робите тертий пиріг. Просто змішуєте яйця з борошном, вершковим маслом та розпушувачем. Мацаєте тісто рученятками, отримуєте задоволення від тактильних відчуттів, викачуєте коржик, змащуєте домашнім варенням, засипаєте тістовою крихтою. Ставите у духовку. Це ваш десерт. Будете потім запивати теплим чаєм та дякувати Євгену за офігезний рецептик", - написав Євген.

Популярні новини зараз

Ймовірна обраниця Холостяка вивалила брудну білизну Макса і не тільки його - "Приниження...зовсім не любов"

Купувати чи продавати – експерти розповіли, що буде з доларом після карантину

Друзів не кидають, навіть у 89 - чоловік скрізь тягав із собою дитячого візка, причина доведе до сліз

Українцям назвали нові правила виходу на пенсію, про вік можна забути

Показати ще

View this post on Instagram

Спочатку робите тертий пиріг. Просто змішуєте яйця з борошном, вершковим маслом та розпушувачем. Мацаєте тісто рученятками, отримуєте задоволення від тактильних відчуттів, викачуєте коржик, змащуєте домашнім варенням, засипаєте тістовою крихтою. Ставите у духовку. Це ваш десерт. Будете потім запивати теплим чаєм та дякувати Євгену за офігезний рецептик. ⠀ А доки пиріг рум'яниться у духовці та заповнює кухню одурманливим запахом, ви швиденько готуєте основну страву. Це буде прикольненька локшина з куркою та овочами. Такий собі закос під Азію. Але, якщо ви слухняно додасте імбир, чилі, лимон та яйце, то смак буде максимально трушним. Соковита курка, хрумкі овочі, пружна локшина, лагідна гострота в самісінькому кінці - вам сподобається. Після цього фестивалю насичених смаків вам захочеться чогось солоденького. От тоді пиріг, який вже зачекався на вас у духовці, буде дуже в тему. Смачного. ⠀ Обидва рецепти ви знайдете за посиланням у моєму профілі.

A post shared by Ievgen Klopotenko (@klopotenko) on

А доки пиріг рум'яниться у духовці та заповнює кухню одурманливим запахом, ви швиденько готуєте основну страву. Це буде прикольненька локшина з куркою та овочами. Такий собі закос під Азію. Але, якщо ви слухняно додасте імбир, чилі, лимон та яйце, то смак буде максимально трушним. Соковита курка, хрумкі овочі, пружна локшина, лагідна гострота в самісінькому кінці - вам сподобається. Після цього фестивалю насичених смаків вам захочеться чогось солоденького. 

Клопотенко багато подорожує світом і завжди прагне адаптувати ті чи інші страви під наші українські реалії. І часто його ідеї знаходять відгук у душах українців і потрапляють до повсякденного раціону. Така ж справа і з цієї азіатською стравою – локшина з куркою і овочами. Все досить просто і доступно, а божественний смак страви подумки перенесе вас в далекі азіатські країни. 

CКЛАДОВІ
  • 1 шт. Куряче філе
  • 200 г Рисова локшина (або пшенична)
  • 1 шт. Дайкон (можна взяти будь-яку редьку або редис)
  • 1 шт. Цибуля ріпчаста
  • 1 шт. Морква
  • 2 шт. Яйця
  • ½ шт. Перець чилі
  • 1-2 ст. л. Манка
  • 4-5 ст. л. Соєвий соус
  • 2 см Корінь імбиру
  • 3-5 пір'їн Зелена цибуля
  • 3 ст. л. Олія соняшникова
  • 1 шт. Лимон
  • за смаком Сіль

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, Випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Не сумуй, кебаб скуштуй - топ-5 найкращих рецептів з Азербайджану для експериментів на карантині.

Також "Знай.ua" писав, Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома.